Kroz projekt P.In – AL.BO do obuke menadžera poslovnih inovacija

11.05.2013. 10:15 / Izvor: eKapija.ba
Kroz projekt P.In – AL.BO do obuke menadžera poslovnih inovacija

Cilj projekta P.In – AL.BO je doprinijeti razvoju inovacija i transferu tehnologije za potporu malim i srednjim poduzećima u Bosni i Hercegovini i Albaniji.

U okviru projekta "P.In – AL.BO: Razvoj inovacija u Albaniji i Bosni i Hercegovini", REDAH je u suradnji s Ekonomskim fakultetom, Džemal Bijedić, dana 10.05.2013 organizirao održavanje prvog predavanja unutar obuke Menadžer poslovnih inovacija, na temu Organizacijski menadžment i strategije. Opći cilj projekta P.In – AL.BO je doprinijeti razvoju inovacija i transferu  tehnologije za potporu malim i srednjim poduzećima u Bosni i Hercegovini i Albaniji. Cilj projekta je također stvoriti optimalne uvjete  za implementaciju inovativnih poslovnih inkubatora.

Jedna od aktivnosti projekta  je i obuka za Menadžera poslovnih inovacija, u cilju pružanja inovativnih i kvalitetnih usluga koje će biti podrška transferu tehnologije i razvoju lokalnog poduzetništva. Obuka je  podijeljena u teorijski i praktični dio. Teorijski dio obuke je sačinjen od slijedećih predavanja: Organizacijski menadžment i strategije; Inovacije i tehnologija/Transfer metodologija; Otvorene inovacije; Pregovaranje; Budžetiranje; Menadžment poslovnih inovacija; Patentiranje i licenciranje; Team building; Kako upravljati inovacijama u malim i srednjim poduzećima; Projektni menadžment; Komunikacijske vještine.  Praktični dio obuke  će biti implementiran u partnerskim institucijama u Italiji, točnije  Gospodarskoj komori u Pisi i  Udruženju gospodarskih komora regije Molise.

Projekt P.In – AL.BO je financiran od strane Ministarstva gospodarskog razvoja Republike Italije u suradnji s Udruženjem gospodarskih komora regije Molise, te Gospodarskom komorom Pisa, Italija i Gospodarsko-industrijskom komorom Tirana, Albanija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti