Završen sajam Ekobis 2013: Nagrađeni najuspješniji izlagači

16.09.2013. 14:36 / Izvor: Fena
Završen sajam Ekobis 2013: Nagrađeni najuspješniji izlagači

U okviru 11. Međunarodnog ekološkog sajma EKO BIS 2013 u subotu navečer održana je tradicionalna poslovno-zabavna večer pod nazivom "Smaragdna noć“, na kojoj su dodijeljene nagrade Privredne komore USK.

U okviru 11. Međunarodnog ekološkog sajma EKO BIS 2013 u subotu navečer održana je tradicionalna poslovno-zabavna večer pod nazivom "Smaragdna noć“, na kojoj su dodijeljene nagrade Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) najuspješnijim privrednicima u prošloj i najuspješnijim izlagačima Sajma u ovoj godini.

Kada su u pitanju nagrade za 2012. zahvalnice su dobili bihaćki Vodovod i Šumsko-privredno društvo (ŠPD) "Unsko-sanske šume“ iz Bosanske Krupe. Plaketu za najuspješnije mikro privredno društvo dobilo je krupsko poduzeće „Ekamant Bosna“, za malo Javno poduzeće (JP) Nacionalni park Una, srednje bihaćki "Sani global“ i veliko "Tuš-trade“ također iz Bihaća, dok je plaketu za najuspješniju finansijsku instituciju dobila Glavna filijala Raiffeisen Bank BiH u Bihaću.

Nagrada Grb komore dodijeljena je Javnom komunalnom poduzeću (JKP) Vodovod i knalaizacija iz Velike Kladuše, a zlatnu medalju za poduzetnički poduhvat godine dobilo je bihaćko poduzeće "Č.J.". Specijalno priznanje Komora je za uspješan desetogodišnji rad i razvoj mljekarstva u BiH dodijelila bihaćkoj Mljekari Meggle.

Meggle je ujedno i među nagrađenim najuspješnijim ovogodišnjim izlagačima na Sajmu. Dobitnik je plakete za kvalitet živežnih namirnica za kiselo vrhnje s jogurtom, koje je dobila i Medena iz Virovitice, u vlasništvu Slavka Švrake, za dva proizvoda: bagremov i med Amorfa.

Plaketu za kvalitet stočne hrane dobilo je poduzeće Mix iz Orašja za starter za brojlere. Priznanje za najbolju turističku ponudu dobilo je eko selo „Natura art“ Opal grupe iz Bihaća, a za najbolju eko aktivnost Ministarstvo za građenje prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a.

Najbolje uređenim štandom proglašen je onaj cazinskog poduzeća Kenda commerce, dok je najbolje uređen vanjski izložbeni prostor ŠPD "Unsko-sanske šume“. Priznanje za paletu ekoloških proizvoda dobilo je poduzeće Organsko Vuković iz Bihaća.

Za sveukupan dojam izlaganja nagrađeno je JP nacionalni park Una, a za najuspješniji kolektivni nastup Hrvatska gospodarska komora (HGK) Županijska komora Virovitica.

Posebna priznanja za podršku Sajmu dodijeljena su: Vladi USK-a, Općini Bihać, Fondu za zaštitu okoliša FBiH, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, Vanjskotrgovinskoj komori BiH, Privrednoj komori FBiH, Agenciji za vodno područje rijeke Save, Agenciji bodyguard Fileković i Promet tehnu iz Bihaća.

Posebno priznanja dobio je bihaćki Grafičar, a specijalno priznanje Ambasada Republike Indonezije u BiH za podršku Sajmu kroz ponudu u trgovinskim i investicijskim projektima.

Nakon protokolarnog dijela predsjednik Privredne komore USK-a, Ismet Pašalić je predstavio humanitarnu donatorsku akciju za pomoć Kantonalnoj bolnici „dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, koju je otvorio iznosom od 2.000 KM.

Prisutni su imali priliku uključiti se u akciju uplatom na brojeve žiro-računa, koji su bili istaknuti na ovoj svečanosti, koja je nastavljena zabavnim programom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti