Sarajevska privreda na generalnom bh. sajmu ZEPS 2013

22.09.2013. 21:43 / Izvor: Fena
Sarajevska privreda na generalnom bh. sajmu ZEPS 2013

Privredna komora Kantona Sarajevo (PKKS) organizirat će predstavljanje privrede Kantona Sarajevo i članova Komore na 20. generalnom BH sajmu ZEPS 2013 u Zenici.

Privredna komora Kantona Sarajevo (PKKS) organizirat će predstavljanje privrede Kantona Sarajevo i članova Komore na 20. generalnom BH sajmu ZEPS 2013 u Zenici, velikoj sajamskoj manifestaciji u BiH, koja će biti održana od 1. do 5. oktobra.

U okviru ove sajamske manifestacije  bit će održan i međunarodni specijalizirani sajam metala ZEPS Intermetal.

Radi se o značajnijem domaćem sajmu na kojemu su tradicionalno zastupljene djelatnosti građevinarstvo, proizvodnja i prerada metala, prerada drveta, prerada plastičnih masa, guma, izrada namještaja, IT tehnologije, transport, prehrana, a ovogodišnji sajam će posebno biti posvećen energetskoj efikasnosti.

- Ove godine se država Bahrein prvi put pojavljuje na sajmu ZEPS, a najavljuje se da će značajan broj kompanija i biznismena iz ove arapske države predstaviti mogućnosti ulaganja i trgovinske saradnje s bh. privrednicima, naročito kada je riječ o uvozu bh. proizvoda u Bahrein - navode iz PKKS.

Također, bit će organizirano i više poslovnih susreta privrednika Bahreina i Bosne i Hercegovine.

Da se radi o zaista respektabilnoj sajamskoj manifestaciji dovoljno govore i podaci da je prošle godine na ZEPS-u nastupilo 407 izlagača, dok je sajam posjetilo oko 50.000 posjetitelja.

- S obzirom na dugogodišnju tradiciju susretanja i zaključivanja poslova tokom ovakvih manifestacija očekivati je da će privrednici Kantona Sarajevo pronaći svoj interes i predstaviti se na ovogodišnjem ZEPS-u - kažu u PKKS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti