Rehau proslavio 10 godina rada i preseljenje na novu lokaciju

27.09.2013. 15:03 / Izvor: eKapija.ba
Rehau proslavio 10 godina rada i preseljenje na novu lokaciju
OTVORI GALERIJU

Kompanija Rehau Sarajevo je danas za sve svoje kupce i poslovne partnere priredila Dan otvorenih vrata, te na taj način obilježila početak poslovanja firme u novom objektu i na novoj lokaciji.

Kompanija Rehau Sarajevo je danas za sve svoje kupce i poslovne partnere priredila Dan otvorenih vrata, te na taj način obilježila početak poslovanja firme u novom objektu i na novoj lokaciji. Ujedno su uz dobru hranu, muziku i u opuštenoj atmosferi proslavili desetogodišnje poslovanje u Bosni i Hercegovini.

Naime, firma Rehau se u junu mjesecu preselila iz Semizovca u zgradu ASA Špeda u Rajlovcu.

„Nalazimo se na drugom spratu ove zgrade, naš biro se prostire na oko 200 kvadrata, a imamo i svoje skladište od oko 1000 m2. U novom prostoru svaki odjel ima svoju kancelariju, imamo veliku salu za sastanke, te kantinu. Sve prostorije smo nastojali urediti po najmodernijim standardima“, kazala je za eKapija.ba Medina Duratović- Fazlagić iz firme Rehau. Ona ističe da su se prilikom opremanja novih kancelarija trudili da upotrebe što više svojih proizvoda, tako da bi svi kupci koji ih posjete, na licu mjesta vidjeli na koji način se njihovi proizvodi uklapaju u enterijer.

Inače, firma Rehau se bavi veleprodajom proizvoda na bazi PVC-a, od prozorskih profila, cijevi, vodovodnih, kanalizacionih, te cijevi za grijanje, preko kant traka do rolo vrata.

Firma ima četiri odjela, prozorski i fasadni sistemi, odjel kućne tehnike, zatim odjeli za niskogradnju i namještaj.

Kupci su im uglavnom veletrgovci, koji njihove proizvode dalje distribuiraju, ali tu su i proizvođači prozora, kao i investitori koji rade tunele, puteve, autoputeve.

Planovi firme su da ostanu na tržištu, da budu bolji, te da i dalje uvijek budu na usluzi svojim kupcima. Kažu da su veoma zadovoljni svojim poslovanjem, te da će uspjeti završiti ovu godinu u skladu sa zacrtanim ciljevima.

Uspješno poslovanje REHAU-a započeto je u Njemačkoj, nakon čega je usljedilo pozicioniranje  u susjedne zapadne zemlje. Tome je sljedila uspješna ekspanzija širom Evrope i osnivanje poslovnica u Sjevernoj Americi, Aziji i Australiji. Danas je REHAU zastupljen u više od 50 zemalja.

Kao premijum robna marka za rješenja na bazi polimera REHAU širom svijeta zauzima vodeće mjesto na području građevinarstva, automotiva i industrije.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti