Za podsticaj zapošljavanja 174.000 KM

02.01.2014. 11:29 / Izvor: eKapija.ba
Za podsticaj zapošljavanja 174.000 KM

Sredstva za podsticaj su obezbijeđena u budžetu opštine, po jednom radniku iznose 2.000 KM, a maksimalan iznos odobrenog podsticaja po jednom preduzeću je 100.000 KM, precizirao je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.

Vlasnici četiri privredna preduzeća u Kozarskoj Dubici potpisali su u administrativnoj službi opštine ugovore o dodjeli sredstava za podsticaj zapošljavanja u ovoj godini, čija je ukupna vrijednost 174.000 KM. Subvencije su dobila preduzeća "Dubikoton", "Agroflora", "Jelena" i "Eko Bel".

"Sredstva za podsticaj su obezbijeđena u budžetu opštine, po jednom radniku iznose 2.000 KM, a maksimalan iznos odobrenog podsticaja po jednom preduzeću je 100.000 KM", precizirao je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.

On je naglasio da je cilj podsticaja otvaranje novih radnih mjesta, proširenje postojećih kapaciteta i obezbjeđivanje kvalitetnijeg poslovnog ambijenta kako bi se osigurao dolazak novih investitora.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Pero Karan izjavio je da će korisnicima 40 odsto odobrenih sredstva biti isplaćeno u roku od 15 dana od dana potpisivanja ugovora, te da će po isteku roka od 12 mjeseci biti izvršena isplata još 30 odsto sredstava.

Karan je dodao da će posljednjih 30 odsto odobrenih sredstava biti isplaćeno po isteku roka od dvije godine, uz uslov da je preduzeće zadržalo ukupan broj radnika.

On je podsjetio da pravo na podsticaj imaju sva proizvodna preduzeća sa područja opštine koja su u tekućoj godini zaposlila 10 i više radnika na neodređeno vrijeme, objavljeno je na web stranici Opštine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti