Uklanjanje zmija sa javnih površina besplatno, sa privatnih i do 150 KM

13.06.2022. 09:34 / Izvor: Nezavisne novine
zmije

U slučaju da građani zovu za privatno dvorište, tada sami snose troškove.

Po pozivu građana Banjaluke uklanjanje zmija i stršljenova sa javnih površina i ove godine obavlja preduzeće "Eko-bel", i to besplatno. Sa druge strane, uklanjanje zmija sa privatnih površina košta i do 150 KM.

Potvrdila je ovo za "Nezavisne" Nevena Kostić, ekolog u "Eko-belu", koja je istakla da sa gradom imaju ugovor u slučaju da se zmije nalaze u školskim dvorištima, vrtićima, parkovima i na drugim javnim površinama.

"U tom slučaju grad snosi troškove. Neophodno je kontaktirati Civilnu zaštitu, nakon čega oni nama šalju nalog za izlazak na teren", rekla je Kostićeva.

Kako kaže, u slučaju da građani zovu za privatno dvorište, tada sami snose troškove.

"Cijena fizičkog uklanjanja zmija košta do 150 KM po izlasku", kaže Kostićeva.

Iz Odjeljenje za društvene djelatnosti za "Nezavisne" navode da ove godine nisu zaprimili prijave građana o pojavi i uklanjanju zmija.

"Odsjek za civilnu zaštitu ima obezbijeđena sredstva za ove namjene i grad je proveo proceduru javne nabavke te će se na osnovu Odluke o izboru najpovoljnijeg izvođača zaključiti ugovor sa 'Eko-belom' za uklanjanje zmija i stršljenova. Ukoliko je ugrožena bezbjednost građana, na poziv građana ili zaposlenih u Gradskoj upravi, radnici 'Eko-bela' odmah po pozivu izlaze na teren i uklanjaju potencijalnu opasnost", rekli su iz pomenutog odjeljenja.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti