Uskoro bolja zaštita domaćih flaširanih voda

09.01.2014. 08:11 / Izvor: eKapija.ba
Uskoro bolja zaštita domaćih flaširanih voda

Agencija za sigurnost hrane u 2014. godini će učestvovati u izradi 11 propisa o hrani, te raditi na unapređenju primjene propisa o hrani koji su doneseni u BiH.

Agencija za sigurnost hrane u 2014. godini će učestvovati u izradi 11 propisa o hrani, te  raditi na unapređenju primjene propisa o hrani koji su doneseni u BiH. I u ovoj godini biće nastavljene aktivnosti na zaštiti prirodnih mineralnih izvorskih voda.

"Mi možemo reći da smo mi pripremili takav pravni okvir koji omogućava ravnopravan tretman domaćim proizvođačima u odnosu na uvoznike, a isto tako na temelju Pravilnika o prirodnim mineralnim i prirodnim izvorskim vodama pri Vijeću ministara formirana je jedna komisija koja se bavi priznavanjem izvorskih prirodnih, mineralnih i stonih voda", izjavio je za RTV Slon  Dalibor Vidačak, glasnogovornik Agencije za sigurnost hrane BiH.

Kada su u pitanju građani, Agencija za sigurnost hrane nastaviće sa redovnim preporukama koje se odnose na zdravstvenu ispravnost hrane kao što su čuvanje hrane na odgovarajućim temperaturama, održavanje lične i higijene hrane i radnih površina i pripremanje hrane. Sve ove preporuke doprinose zaštiti potrošača od bolesti koje su porijeklom iz hrane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti