Traže se rješenja za moguće smanjenje isporuke prirodnog gasa KS

10.01.2014. 16:32 / Izvor: eKapija.ba
Traže se rješenja za moguće smanjenje isporuke prirodnog gasa KS

Vlada KS održala je danas vanrednu sjednicu u povodu najave BH-Gasa o mogućem smanjenju isporuke prirodnog gasa Kantonu Sarajevo zbog neizmirene fakture za potrošeni gas u decembru mjesecu 2013.

Vlada Kantona Sarajevo održala je danas vanrednu sjednicu u povodu najave BH-Gasa o mogućem smanjenju isporuke prirodnog gasa Kantonu Sarajevo zbog neizmirene fakture za potrošeni gas u decembru mjesecu 2013. godine. Na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša, na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila Informaciju o problematici isporuke prirodnog gasa za Kanton Sarajevo i problemima u izmirenju obaveza prema BH-GAS-u d.o.o. Sarajevo.

Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša i Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo da pokrenu proceduru iznalaženja nedostajućih sredstava, na način da se obezbijedi avansno plaćanje faktura od strane budžetskih korisnika i kantonalnih javnih ustanova iz Budžeta Kantona Sarajevo, kao i putem obezbjeđenja kreditnih sredstava u poslovnim bankama od strane KJKP Toplane-Sarajevo u minimalnom iznosu od 5.000.000 KM u toku januara 2014. godine za izmirenje decembarske fakture od strane KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo prema BH-GAS-u u visini od 21.359.530,95 KM.

Predmetna kreditna sredstva od 5.000.000,00 KM sa pripadajućim kamatama će se planirati u budžetu Kantona Sarajevo za 2014. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti