U toku prilagođavanje aerodroma Tuzla za letove Wizzaira

19.02.2014. 15:26 / Izvor: eKapija.ba
U toku prilagođavanje aerodroma Tuzla za letove Wizzaira

Međunarodni aerodrom Tuzla zatražio prenamjenu sredstava jer je zaključivanjem ugovora sa Wizzairom nametnula obaveza aerodromu da se dodatno osposobi kako bi bili zadovoljeni postavljeni standardi međunarodnog avioprevoza.

Vlada FBiH je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška „Kapitalnog transfera javnim preduzećima  - JP Aerodrom Tuzla (za nabavku neophodne opreme)" utvrđenog Budžetom FBiH za 2011. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Ovom odlukom mijenja se i dopunjuje Program utroška sredstava. Naime, predviđeno je da se sredstva koriste i za nabavku računarske, vatrogasne opreme i opreme za zagrijavanje i hlađenje, opreme za video nadzor, za prihvat, opslugu i bezbjednost aviona, kao i za DCS-sistem.

JP Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o se obratio zahtjevom za prenamjenu sredstava jer je zaključivanjem ugovora s niskobudžetnim avioprevoznikom Wizzairom nametnula obaveza aerodromu da se dodatno osposobi kako bi bili zadovoljeni postavljeni standardi međunarodnog avioprevoza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti