Sud u Briselu odbacio tužbu Vanjskotrgovinske komore BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sud u Briselu odbacio tužbu Vanjskotrgovinske komore BiH

Odlukom suda u Briselu potvrđuje se status "GS1-Udruženja za automatsku identifikaciju, elektronsku razmjenu podataka i upravljanje poslovnim procesima" kao jedinog legitimnog predstavnika.

25.03.2014. 13:18 / Izvor: eKapija.ba

Sud u Briselu donio je odluku 11. februara 2014. godine, kojom se odbacuje tužba Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTKBiH), a kojom je traženo da (staro) Udruženje "GS1-BiH" koje je imalo ured na adresi VTKBiH, treba biti priznato kao legitimna GS1 organizacija za Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je danas iz Udruženja GS1 u BiH.

"Sud je odbacio tužbu VTKBiH, u kojoj se navodi da (staro) Udruženje „GS1-BiH“ nije u skladu sa zakonom raspušteno 10.novembra 2008. godine, i da ono nastavlja sa radom. VTKBiH je odbila da prizna postojeću i legitimnu GS1 organizaciju „GS1-Udruženje za automatsku identifikaciju, elektronsku razmjenu podataka i upravljanje poslovnim procesima“ koje je osnovano nakon što je raspušteno (staro) Udruženje, pa i pored činjenice da je novo Udruženje GS1 priznato kako od strane Međunarodne organizacije GS1, tako i od strane svih državnih organa u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopćenju.

Odlukom suda u Briselu potvrđuje se status "GS1-Udruženja za automatsku identifikaciju, elektronsku razmjenu podataka i upravljanje poslovnim procesima", Mehmeda Spahe 24, Sarajevo, kao jedinog legitimnog predstavnika Međunarodne organizacije GS1 u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti