Elektronski registar administrativnih postupaka na stranici Vlade TK-a

30.05.2014. 08:19 / Izvor: eKapija.ba
Elektronski registar administrativnih postupaka na stranici Vlade TK-a

Vlada Tuzlanskog kantona u suradnji sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije (IFC) organizirala je jučer prezentaciju rezultata projekta pod nazivom "Unapređenje poslovnog ambijenta u Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija“.

Zvaničnom prezentacijom Elektronskog registra administrativnih postupaka Vlada Tuzlanskog kantona okončala je pripremne aktivnosti koje unazad dvije godine provodi u suradnji sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije u Bosni i Hercegovini. Riječ je o projektu "Unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija“ i do sada su uspješno provedene tri faze projekta regulatorne reforme.

Prezentaciji su, pored predstavnika IFC-a prisustvovali i privrednici, predstavnici nevladinih organizacija i ministarstava kojima je omogućen uvid u rezultate ostvarene u okviru projekta te prednosti i mogućnosti koje pruža elektronski registar administrativnih postupaka.

"Ovaj projekt će imati višestruke koristi. Značajan dio će se obavljati po službenoj dužnosti, te će olakšati investitorima i drugim korisnicima ovog servisa da jednostavnije dođu do određenih dozvola“, izjavio je tom prilikom premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić dodavši da će se „pokazati koliko ljudi u okviru Vlade izvršavaju svoje radne zadatke i na taj način ćemo imati objektivne informacije, smanjiti bilo kakav konflikt, a sa druge strane povećati efikasnost rada organa.“

IFC (International Finance Corporation) članica grupacije Svjetske banke i Vlada Tuzlanskog kantona su od oktobra 2012. godine, uspješno su proveli tri faze projekta regulatorne reforme "Unapređenje poslovnog ambijenta na Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija". Realizacijom projekta ostvarene su značajne uštede, kako u vremenu, tako i dokumentaciji i smanjenju troškova zahtjeva za provođenje određenog administrativnog postupka na nivou organa uprave Tuzlanskog kantona.

 Na zvaničnoj web stranici Vlade Tuzlanskog kantona postavljen je Elektronski registar administrativnih postupaka u kojem su za svaki postupak navedeni neophodni dokumenti/prilozi, takse/naknade, rokovi i ostali bitni elementi za vođenje administrativnih postupaka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti