Proizvodi Medimpexa odsad i u prodavnicama dm-a

18.10.2014. 08:36 / Izvor: eKapija.ba
Proizvodi Medimpexa odsad i u prodavnicama dm-a

Sarajevski Medimpex, koji već godinama slovi kao jedna od najuspješnijih kompanija u BiH u veleprodaji lijekova, potpisao je ugovor s lancem drogerija dm - drogerie markt.

Sarajevski Medimpex, koji već godinama slovi kao jedna od najuspješnijih kompanija u BiH u veleprodaji lijekova, potpisao je ugovor s lancem drogerija dm - drogerie markt. 

"Od sada će kupci u prodavnicama dm-a širom BiH moći nabaviti neki od proizvoda iz našeg asortimana. Trenutno su to četiri vrste zubnih pasti Himalaya Herbals, te proizvodi za njegu lica i tijela", kažu iz Medimpexa.

Medimpex je zastupnik mnogih poznatih svjetskih brendova u BiH kao što su ESI, Himalaya Herbals, Arkopharma, Strepsils, Relaxsan, kao i Cederroth, a može se pohvaliti i vlastitom proizvodnjom čajeva i ulja.

Ova uspješna firma bavi se i projektiranjem, inženjeringom, izgradnjom zdravstvenih objekata i isporukom, montažom i održavanjem medicinske opreme. Osnovna djelatnost firme Medimpex d.o.o. Sarajevo je prodaja, skladištenje te distribucija lijekova, farmaceutskih proizvoda, medicinske opreme, dijetetskih, kozmetičkih, higijenskih i drugih proizvoda namijenjenih zdravstvenom i komercijalnom tržištu. Usmjerena je prema skladnom i postupnom rastu i razvoju, pri tome vodeći računa o partnerstvu sa zdravstvom širom Bosne i Hercegovine.

Himalaya Herbals je kompanija koja je od 1930. uključena u tada još pionirsko istraživanje za razvoj sigurnih i efikasnih prirodnih proizvoda za zdravlje i ljepotu. Svaki proizvod prolazi godine istraživanja i svaka biljka koja se koristi u Himalaya Herbals proizvodima, pojedinačno je istražena i testirana je njena učinkovitost. Uz predan rad i posvećenost više od 2.000 zaposlenih, uključujući i tim od 100 naučnika, Himalaya Herbals je izrasla u pouzdanu kompaniju kojoj se vjeruje, divi i koja se voli u više od 82 zemlje svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti