Pomama za šoping turama

11.12.2014. 08:41 / Izvor: Glas Srpske
Pomama za šoping turama

Tržni centri u Zagrebu, Trstu, Gracu i Beču organizuju velike popuste pred predstojeće praznike, a za šoping izlete u ove gradove treba izdvojiti od 25 do 60 maraka...

Tržni centri u Zagrebu, Trstu, Gracu i Beču organizuju velike popuste pred predstojeće praznike, a za šoping izlete u ove gradove treba izdvojiti od 25 do 60 maraka.

U turističkoj agenciji "Smiljić" rekli su da dva puta ovog mjeseca organizuju šoping u Zagreb, za koji je potrebno izdvojiti 25 maraka.

"U glavnom gradu Hrvatske organizujemo posjetu tržnom centru 'West Gate' i robnoj kući 'Ikea'", kazali su u ovoj agenciji i dodali da vlada veliko interesovanje građana za šoping u Zagrebu, jer je grad blizu, a za vrijeme novogodišnjih popusta cijene su znatno snižene.

Agencija "Smiljić" organizuje i kupovinu 20. i 27. decembra u tržnom centru "Seiersberg" u Gracu, a za put do ovog grada potrebno je 45 maraka.

"Nešto skuplji je šoping u Beču, a za putovanje 31. januara potrebno je izdvojiti 60 KM", kazali su u "Smiljiću" i dodali da sniženja u ovim gradovima traju od sredine ovog mjeseca pa do kraja januara 2015. godine.

U agencijama kažu da je najveće sniženje u tržnim centrima u januaru, ali dodaju da se znatan dio garderobe probere na početku sniženja u decembru.

I u turističkoj agenciji "Neobas" u Banjaluci kazali su da organizuju šoping u Gracu, a put košta 49 KM. U ovoj agenciji su dodali da će najvjerovatnije i u januaru organizovati posjetu "Ikei" i "Seiersbergu" u Gracu.

U turističkoj agenciji "Vuković" u Prijedoru su kazali da šoping izlet u Zagreb košta 25 KM.

"Za šoping izlet u tržni centar 'Torri d Europa' u Trstu potrebno je takođe 49 KM, koliko košta i posjeta Gracu", rekli su u agenciji "Vuković".

U ovim turističkim agencijama kazali su da u okviru šoping izleta organizuju i obilazak gradova. Kraj godine je za mnoge prilika da za manje novca kupe ono što su ranije planirali, ali im je bilo skupo.

Jelena Marković iz Banjaluke kaže da ne propušta rasprodaje odjeće.

"Svake godine kupujem na rasprodajama, a sniženja u Gracu na odjeću za sljedeću sezonu budu i do 70 odsto. Za ovu zimu imam džemper, jedne poznate marke, koji sam lani pazarila za devet evra", rekla je Markovićeva.

Povrat PDV-a

U turističkim agencijama su kazali da građani mogu izvršiti povrat PDV-a na pojedinačne račune na kojima je iznos veći od 150 evra.

- Po završetku kupovine sve račune veće od 150 evra treba ovjeriti u prodavnici, a po izlasku iz Hrvatske potrebno je ovjeriti zahtjev za povrat PDV-a na šalteru carine - istakli su u turističkim agencijama i dodali da jedino na taj način građani mogu izvršiti povrat PDV.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti