Završena toplifikacija stambenih objekata u Tuzli

11.01.2015. 11:09 / Izvor: Fena
Završena toplifikacija stambenih objekata u Tuzli

Na sistem daljinskog grijanja priključen je 21 stambeni objekat s 330 stanova u Mjesnoj zajednici Kreka u Tuzli, kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Na sistem daljinskog grijanja priključen je 21 stambeni objekat s 330 stanova u Mjesnoj zajednici Kreka u Tuzli, kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović na svečanosti održanoj u subotu tim povodom, saopćeno je iz Gradske uprave. Ova investicija vrijedna je 1.362.001,91 KM, a novac je osiguran iz gradskog i kantonalnog budžeta te od Programa prijateljskog okruženja za izgradnju Bloka 7 u termoelektrani Tuzla. Dio je osiguralo i gradsko preduzeće Centralno grijanje.

Projekat toplifikacije naselja Miladije u Mjesnoj zajednici Kreka u Tuzli podrazumijevao je izgradnju vrelovodne mreže te ugradnju toplinskih podstanica.

- Nakon što je prethodno izvršena promjena upravljačke strukture u Općini Tuzla i preduzeću Centralno grijanje, u periodu kada na mjesto općinskog načelnika dolazi današnji gradonačelnik Jasmin Imamović, putem Suda, na tužbu Općine je poništena privatizacija tog preduzeća te građanima vraćeno blizu 70 km vrelovodne mreže i upravna zgrada - navedeno je u saopćenju.

Ranijom finansijskom konsolidacijom, vraćen je zatečeni dug preduzeća od 13.5 miliona KM, a "Centralno grijanje" steklo status jedne od najuspješnijih firmi u Tuzli i jednog od najstabilnijih preduzeća koje se bavi isporukom toplotne energije u BiH.

Pored toga što je od privatizacije spašeno preko 70 km, izgrađeno je dodatnih 70 km vrelovodne mreže. Plan toplifikacije privatnih objekata za period 2001. - 2011. godina ostvaren je još 2010. te usvojen i plan toplifikacije za nove 32 zone uglavnom individualnih objekata. Planirano je da se 2015. realizira toplifikacija nove 32 zone, kuća u Šićkom brodu i manji broj u naseljima Kula, Tušanj i Batva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti