Predstavljen portal mostarskog gospodarstva

03.02.2015. 11:51 / Izvor: Fena
Predstavljen portal mostarskog gospodarstva

U mostarskoj Gradskoj vijećnici danas je predstavljen portal www.gospodarstvoprivreda.mostar.ba koji na jednom mjestu donosi podatke o mostarskim poduzećima i gospodarstvu najvećeg grada u Hercegovini.

U mostarskoj Gradskoj vijećnici danas je predstavljen portal www.gospodarstvoprivreda.mostar.ba koji na jednom mjestu donosi podatke o mostarskim poduzećima i gospodarstvu najvećeg grada u Hercegovini.

Ovaj portal izrađen je u sklopu projekta "ASSI", koji provode talijanska razvojna agencija "Sangro Aventino" i Grad Mostar.

Po riječima direktora spomenute agencije Raffaelea Trivilina, ovaj portal je spona između Grada Mostara, njegovih institucija i proizvodnog tkiva, odnosno proizvodnih tvrtki koje rade na području Mostara.

"Cilj nam je bio napraviti jednu veliku izložbenu vitrinu svih tvrtki iz Mostara i predstaviti ih cijeloj Europi i svijetu. Na portalu tvrtke iz cijeloga svijeta mogu razmjenjivati poslovne informacije i pronaći potencijalne klijente za razvoj svog biznisa", dodao je Trivilino.

Do sada je na portalu predstavljeno oko stotinu poduzeća, sa svim informacijama o njihovim aktivnostima i poslovanju. Tim poduzećima ostavljena je i mogućnost ažuriranja podataka u vidu objavljivanja novosti i najava događanja.

Također, sve tvrtke koje nisu uvrštene na portal imaju mogućnost prijaviti se elektronskim putem i predstaviti se na portalu.

Trivilino je istaknuo da pored informativnog aspekta, portal posjeduje i administrativni dio.

"Gospodarstvenici na portalu mogu pronaći sve potrebne dokumente za pokretanje posla u Mostaru. Tako strani ulagači i domaći gospodarstvenici mogu s portala skinuti potrebne formulare, ispuniti ih i poslati gradskim institucijama", kazao je Trivilino.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je u ekonomiji vrijeme novac te da će ovaj projekt pomoći bržem razvoju gospodarstva u Mostaru.

Dodao je kako vjeruje da će se portal pokazati uspješnim te da će se u bližoj budućnosti proširiti na cijelu Hercegovinu.

Vrijednost projekta "ASSI" je 60.000 eura, a ta sredstva osiguralo je talijansko ministarstvo gospodarstva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti