Promovisan Zbornik radova Tehnološke inovacije-generator privrednog razvoja

07.03.2015. 08:12 / Izvor: eKapija.ba
Promovisan Zbornik radova Tehnološke inovacije-generator privrednog razvoja

U Zborniku je objavljeno 25 radova, od kojih je 10 iz Srbije, što ovom skupu daje međunarodni karakter. U toku prezentacije istaknuto je da su inovacije stvarni generator razvoja jer omogućavaju da se resursi mnogo efikasnije koriste.

Savez inovatora Republike Srpske, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, jučer su u prostorijama Komore u Banjoj Luci, organizovali promociju 4. Zbornika radova naučno stručnog skupa "Tehnološke inovacije – Generator privrednog razvoja".

U Zborniku je objavljeno 25 radova, od kojih je 10 iz Srbije, što ovom skupu daje međunarodni karakter.

U toku prezentacije istaknuto je da su inovacije stvarni generator razvoja jer omogućavaju da se resursi mnogo efikasnije koriste. Zahvaljujući inovacijama produktivnost korišćenja faktora poslovanja često se povećava za 10, pa čak i više, puta. Iako su sve inoivacije značajne, treba imati na umu da tehnološke inovacije imaju posebno mjesto i predstavljaju ključni uslov za moderni privredni i društveni razvoj, posebno IT sektor.

Podsjećamo, Naučno stručni skup "Tehnološke inovacije - Generator privrednog razvoja", koji su organizovali Savez inovatora RS, Privredna komora RS i Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz podršku Ministarstva nauke i tehnologije RS, održan je 12. novembra 2014. godine u Banjoj Luci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti