Održan Scrum Master trening u Banjoj Luci

09.03.2015. 09:32 / Izvor: eKapija.ba

U organizaciji Bosnia Agile, Softhouse doo Sarajevo i USAID PI projekta trening je održao Ola Sunden koji ima petnaestogodišnje iskustvo u razvoju softvera i trenutno radi kao agilni trener u "Softhause", Malme, Švedska.

Na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci nedavno je završen je dvodnevni Scrum Master trening.

U organizaciji Bosnia Agile, Softhouse d.o.o. Sarajevo i USAID PI projekta trening je održao Ola Sunden koji ima petnaestogodišnje iskustvo u razvoju softvera i trenutno radi kao agilni trener u "Softhause", Malme, Švedska.

Obuku su uspješno završili i dobili certifikate 22 polaznika od kojih je četrnaest (14) polaznika zaposleno u osam (8) IT firmi iz Banjaluke i Gradiške, jedan (1) polaznik je Projket Menadžer biznis inkubatora u Gradišci, troje polaznika (3) su asistenti na Elektrotehničkom fakultetu, Banjaluka a četvero (4) su studenti četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci.

Ovaj dvodnevni trening je bio mješavina između teorije i prakse, sa diskusijama i promišljanjima - sve u svrhu pripreme polaznika da nauče šta je potrebno da vode razvojni tim i uspješan Scrum projekat.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti