Confidence vs. Competence

ABSL #WomenTogether: Snaga ženskog liderstva

25.08.2023. 12:27 / Izvor: Akta.ba
ABSL

Mjesec septembar se obilježava kao "Equal pay" s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevazilaženja "gender pay-gap-a".

U savremenom poslovnom okruženju postoji potreba i neizmjerna vrijednost u povezivanju inspirativnih liderica na globalnom nivou/širom svijeta i u izgradnji  mostova između postojećih poslovnih praksi, potreba tržišta i novih načina upravljanja i vođenja inkluzivnih organizacija.  S ciljem izgradnje utjecajne globalne poslovne mreže koja može ponuditi odgovore i naći kvalitetna rješenja za izazove i promjene u poslovnom svijetu kroz jačanje ženskog liderstva, a posebno u sektoru globalnih poslovni servisa, Asocijacija Poslovnih Servis Lidera u Bosni i Hercegovini (ABSL BiH) sa zadovoljstvom predstavlja inicijativu, ABSL#WomenTogether, koja ima korijene u dubokom uvjerenju da je  kvalitetno umrežavanje i priznanje liderica ključno za izgradnju pravednih poslovnih okruženja jednakih mogućnosti, za smanjenje “gender pay gap-a”, te od velikog značaja za rast i razvoj sektora globalnih poslovnih servisa.

ABSL#WomenTogether inicijativa je svečano lansirana na godišnjoj konferenciji "ABSL BiH Annual Conference 2023: Shaping Possibilities!" u maju ove godine, predstavljajući iskorak prema promoviranju ženskog liderstva i jačanju uticaja žena u poslovnom svijetu kroz internacionalnu mrežu ABSL-a. Inicijativa je odgovor na potrebu za stvaranjem platforme koja omogućava ženama u sektoru globalnih poslovnih servisa da se međusobno povežu, osnaže i razmijene znanje i iskustva, potičući lični i profesionalni rast, razvoj i napredak.

ABSL kao pokretač napretka i promotor raznovrsnosti u ekspertizi, kompetencijama i mogućnostima u sektoru globalnih poslovnih servisa u jedanaest država unutar Europe, prepoznaje važnost stvaranja poslovnog okruženja u kojem žene imaju priliku ostvariti svoj puni potencijal i doprinijeti razvoju sektora te utjecati na razvoj socio-ekonomskog okvira za unapređenje privrede, lokalnih zajednica i globalnog društva. Kroz inicijativu ABSL#WomenTogether, ABSL BiH želi aktivno jačati prisutnost žena na vodećim pozicijama u korporativnim strukturama promovirajući vijednosti pravednosti, različitosti i inkluzije podržavajući tako izgradnju snažnog temelja za promjene i rast unutar sektora.

absl

"Industrija globalnih poslovnih servisa (GBS) pruža visokokvalitetne poslovne mogućnosti za žene, te priliku za lični i profesionalni rast i razvoj. Uz sve izraženiju prisutnost žena u tehnološkim poslovima, izgradnja snažnih mreža koje su podrška u jačanju znanja, kreiranju mogućnosti, promociji i pozicioniranju ženskog liderstva igra ključnu ulogu u postizanju poslovnog uspjeha. Kao liderska organizacija u sektoru globalnih poslovnih servisa, s ponosom pratimo rastući broj žena koje se odlučuju za izgradnju karijera u GBS sektoru. Ipak, svjesni smo i izazova s kojima se žene susreću te smo s ciljem pružanja podrške i jačanja zajednice pokrenuli inicijativu ABSL#WomenTogether. Ova internacionalna mreža omogućava ženama u sektoru da međusobno dijele znanje i iskustva, budu podrška jedna drugoj u procesu prevazilaženja prepreka i izgradnje uspješnih i inspirativnih karijera, stvarajući pravedno poslovno okruženje jednakih mogućnosti koje potiče nove načine vođenja organizacija, međunarodne saradnje, razmjene i nastanka novih tehnologija, znanja i inovacija." kazala je Nadina Gradaščević, generalna direktorica Asocijacije Poslovnih Servis Lidera u BiH (ABSL BiH)

Mjesec septembar se obilježava kao "Equal pay" s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevazilaženja "gender pay-gap-a". Inciijativa ABSL#WomenTogether 28. septembra u partnerstvu s kompanijom Softhouse Balkans i njihovim Leaders Tribe organizira interaktivni event na temu “Confidence vs. Competence” o značaju dinamike samopouzdanja i stručnih kompetencija u izgradnji karijere i oblikovanju uspjeha.

Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku da se uči od vrhunskih liderki, razmjenjuju iskustva i razmišlja o inovativnim pristupima ženskom liderstvu u sektoru globalnih poslovnih servisa, kao najbrže rastućem sektoru po prometu i zaposlenosti u zemlji.

“Pozivamo sve zainteresirane žene iz sektora globalnih poslovnih servisa da se pridruže prvom ABSL#WomenTogether događaju i da zajedno gradimo korporativne kulture koje će inspirisati i oblikovati budućnost ženskog liderstva u našoj industriji. Vaša prisutnost je ključna, a vaš doprinos dragocjen za daljnji rast i razvoj sektora i duštva.”, poručuju iz ABSL BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave