Domaći proizvođači predstavili proizvode u Konzumu

14.03.2015. 15:00 / Izvor: eKapija.ba
Domaći proizvođači predstavili proizvode u Konzumu

Jedna od aktivnosti kojom kompanija "Konzum" doprinosi promociji bosanskohercegovačke privrede su sajmovi bh. proizvoda, koji se u gradovima BiH sedmično održavaju u "Konzumovim" prodavnicama, izjavio je izvršni direktor lanca Adnan Šteta.

Konzum d.o.o. Sarajevo i u mjesecu martu nastavio je promovirati bosanskohercegovačke proizvođače i svoje dugogodišnje poslovne partnere. Nakon Banja Luke, danas je u sarajevskom hipermarketu Konzum, u Ložioničkoj 16, održan Sajam domaćih proizvođača na kojem su se kupcima i posjetiocima predstavili mnogobrojni izlagači.

"Sajam domaćih proizvođača u Konzum prodavnicama već je postao prepoznatljiv. Izuzetno smo zadovoljni odzivom naših poslovnih partnera, ali i reakcijama kupaca koji daju punu podršku našim nastojanjima da promoviramo domaće proizvode. Konzum sarađuje sa 400 bosanskohercegovačkih proizvođača i u svom asortimanu ima više od 8.000 domaćih proizvoda. Uz redovnu ponudu proizvoda po akcijskim cijenama, ove sedmice Konzum je dodatno ponudio najbolje domaće brendove po akcijskim sniženim cijenama", naglasio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma d.o.o. Sarajevo.

Na ovom sajmu predstavila se i Mljekara Livno koja je prepoznatljiva po izuzetno kvalitetnim proizvodima, prije svega Livanjskog sira, ali i ostalih mliječnih proizvoda.

"Podržavamo ovu inicijativu Konzuma i drago nam je što je proizvođačima iz BiH omogućio predstavljanje i na ovaj način. Svakako, ovo je i poticaj nama privrednicima, koji upošljavamo domaću radnu snagu, da nastavimo razvijati poslovanje i stvaramo nova radna mjesta. Mi ćemo se i u buduće, u skladu s našim mogućnostima, rado uključivati u ovakve akcije", istakao je Darinko Mihaljević, rukovoditelj proizvodnje i Quality manager u Mljekari Livno.

Na današnjem Sajmu u Sarajevu svoje proizvode, osim Mljekare Livno, predstavili su i Pani, Lactalis BH, Meggle, Mlijekoprodukt, Mliječna industrija Brajlović, Klas, Sprind, BH Milch, Mesna industrija Semko, Menprom, BFS, EZ Busovača te mnogi drugi, a naredne subote Sajam će biti održan u Tuzli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti