Proizvođačima nakon poplava ubrzan oporavak

06.04.2015. 13:50 / Izvor: eKapija.ba
Proizvođačima nakon poplava ubrzan oporavak

Veleposlanik Kraljevine Švedske u BiH Fredrik Schiller je, u pratnji predstavnika USAID-Sida FIRMA projekta, posjetio tri poplavama ugrožene kompanije u Gračanici.

Veleposlanik Kraljevine Švedske u BiH Fredrik Schiller je, u pratnji predstavnika USAID-Sida FIRMA projekta, posjetio tri poplavama ugrožene kompanije u Gračanici. Riječ je o tvornici namještaja “Jadrina”, vodećem regionalnom proizvođaču čvrstih plastičnih pakiranja “RPC Superfos Balkan” te proizvođača kuhinjskih ploča i masivnih podova “Isowood d.o.o.”.

"Sve tri kompanije korisnice su grantova USAID-Sida FIRMA projekta, čime im je omogućena nabavka repromaterijala što je doprinijelo njihovom bržem oporavku, postizanju veće razine proizvodnje, a ispoštivani su i prethodno sklopljeni poslovni ugovori i rokovi", navodi se u priopćenju iz FIRMA projekta.

U razgovorima s osobljem i rukovodstvom tvrtki, veleposlanik Schiller se podrobnije informirao o aktivnostima, izazovima i poteškoćama s kojima se susreću nakon poplava i u kojoj mjeri uspijevaju doseći raniju produktivnost. Također, tijekom posjeta bilo je govora i o pitanjima poslovnog okruženja u BiH, kao i o učinkovitosti mjera koje su bh. vlasti poduzele ili i dalje poduzimaju u cilju sanacije štete.

"Posjet Gračanici istovremeno je bila i prilika za švedskog veleposlanika da se pobliže upozna sa s aktivnostima USAID-Sida FIRMA projekta vezanim za pomoć poplavama ugroženim dijelovima BiH. Osnovna svrha ovih aktivnosti tiče se očuvanja životnog standarda i radnih mjesta u privatnom sektoru u osam ugroženih bh. općina: Maglaj, Doboj, Doboj Jug, Doboj Istok, Domaljevac, Šamac, Bijeljina i Gračanica", stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti