Trgovački lanci u BiH se udružuju u pomoći Diti da ponovo izraste u giganta

11.06.2015. 16:44 / Izvor: eKapija.ba
Trgovački lanci u BiH se udružuju u pomoći Diti da ponovo izraste u giganta

Sve naše firme su uz Ditu, a Amko komerc već dugo godina radi na podršci i promociji domaćih brendova, kaže Aleta.

Hrabru odluku radnika fabrike za proizvodnju deterdženata Dita da pokrenu proizvodnu podržalo je i Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće - Kvalitetno proizvedeno u BiH", konkretnim akcijama i savjetima, saopćeno je iz Udruženja.

Predsjednik Udruženja Admir Kapo poručio je da su sretni što se Dita nije predala ali i da će Udruženje sve svoje resurse stavit na raspolaganje Ditinim radnicima.

"Domaći proizvođači itekako su svjesni problema sa kojima se susreću svi naši, a posebno veliki privredni subjekti. Zato u okviru Udruženja razmatramo konkretne mjere podrške Diti kako bi iz ove, krizne situacije izašla kao pobjednik. Priča o Diti je priča o bosanskohercegovačkom proizvođaču", rekao je Kapo.

I kompanije, članice Udruženja dijele isto mišljenje. Vlasnik domaćeg trgovačkog lanca "Amko komerc" Muamer Aleta, koji upošljava više od 1.500 ljudi, takođe je izrazio podršku radnicima Dite.

"Domaće kompanije ovih dana su se udružile u zajedničkoj promociji, svjesne koliko je teško nama, domaćim suprotstaviti se velikim, globalnim igračima. Sve naše firme su uz Ditu, a Amko komerc već dugo godina radi na podršci i promociji domaćih brendova. Siguran sam da će dita dobiti podršku i od drugih domaćih trgovačkih lanaca u BiH", rekao je Aleta. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti