Eko život nastavlja sa implementacijom novih projekata

23.07.2015. 11:51 / Izvor: Akta.ba

Eko život d.o.o. Tuzla, ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom, nastavlja da implementira nove projekte. Riječ je o projektu nabavke posuda za selektivno odvajanje otpada koje radi sa JKP Pannonica d.o.o. Tuzla.

Eko život d.o.o. Tuzla, ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom, nastavlja da implementira nove projekte. Riječ  je o projektu nabavke posuda za selektivno odvajanje otpada koje radi sa JKP Pannonica d.o.o. Tuzla. 

"Obzirom da smo svjesni od kakvog je značaja kompleks jezera Panonika kako za grad Tuzla tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu te da je iz dana u dan sve veći broj posjetilaca kako domaćih tako i turista iz susjednih država, odlučili smo od ove godine zajedno sa JKP Pannonica pokrenemo jedan ovakav projekat", izjavila je Lidija Tomić, direktorica društva Eko život d.o.o. Tuzla.

Naime, riječ je o nabavci 30 kanti za selektivno odvajanje otpada  koje će biti postavljene na pristupačnim mjestima na sva tri jezera kao i 6 kontejnera koji će biti od velike pomoći za radnike JKP Pannonica pri pražnjenju samih kanti.

Obzirom da većina posjetilaca koristi proizvode u plastičnim ambalažama i da upravo tog ambalažnog otpada i ima najviše, ovim projektom omogućeno je da odvajaju plastičnu ambalažu te da je na pravilan način odlože.

''Osim kanti za plastičnu ambalažu postavljene su i kante za 'ostali otpad' odnosno za staklo, metal, višeslojni materijal (vrećice od slatkiša i grickalica) i dr. Ovim putem pozivamo sve posjetioce kompeksa slanih jezera da pravilno odlažu otpad i tako doprinesu očuvanju okoliša'', navodi Tomić.

Direktor Panonnice Maid Porobić navodi da ovim projektom žele da kompleks jezera upotpune sa adekvatnim mjestima za odlaganja velike količine otpada koji nastaju  prilikom boravka  kupača na istima.

''Od sada će posjetioci imati priliku da posebno odvoje plastičnu ambalažu a posebno ostali ambalažni otpad. Ovime pokazujemo da nam je ekološki segment jedan od najbitnijih, jer zdrava i čista sredina u kojoj borave svi koji posjećuju kompleks jezera na Panonici je najbitnija''', kazao je Pobrić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti