Radnici Inspekta u tri smjene vrše različita tehnička ispitivanja i analize

29.07.2015. 12:40 / Izvor: Akta.ba
Radnici Inspekta u tri smjene vrše različita tehnička ispitivanja i analize

Sarajevsko preduzeće zapošljava 115 ljudi sa velikim iskustvom i pruža im konstantno usavršavanje. Posjeduju sve validne certifikate za obavljanje različitih vrsta tehničkih ispitivanja i analiza.

Firma Inspekt RGH d.o.o. Sarajevo, koja se bavi kvalitativnom i kvantitativnom kontrolom ruda, goriva, hemijskih proizvoda, analizom otpadnih voda, kreča, gipsa, lužina, hidrata, zeolita, aluminijuma, boksita, koksa, emisije dimnih plinova, emisija u zrak i kontaminacije tla osposobila je za rad laboratoriju za ispitivanje sigurnosnih ventila i posuda pod pritiskom.

Kako je za Poslovni portal Akta.ba izjavio generalni direktor firme Inspekt RGH Riad Jazvin, laboratorija se nalazi u Kaknju i radi u tri smjene kako bi mogla obezbijediti maksimalni kapacitet rada.

Govoreći o broju zaposlenih, Jazvin je kazao da Inspekt RGH u svojoj grupaciji zapošljava 115 radnika sa velikim iskustvom, te uposlenicima pruža stalno usavršavanje u oblasti tehničkih ispitivanja i analiza.

"Sve metode u našim ispitinim laboratorijama akreditirane su po BAS EN ISO/IEC 17025 od Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine (BATA). Pored toga posjedujemo i Certifikate Bureau Veritas Certification za ISO 9001:2008 i 14001:2004, te smo i punopravni članovi ASTM-a (American Society for Testing and Materials) i IFIA-e (International Federation of Inspections Agencies - London)", kazao je Jaziv i dodao da ove reference omogućavaju Inspektu RGH validnost njegovih dokumenata svugdje u svijetu.

Dodao je da Inspekt RGH da svoje laboratorije posjeduje Rješenja izdata od ovlaštenih institucija kako bi mogao obavljati spomenute djelatnosti.

K.S.

Foto: Inspekt RGH

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti