Firma "BIOS" boravila na edukaciji o cjevnom navodnjavanju u Mississipiju

26.08.2015. 14:35 / Izvor: magazinplus.eu

Prisutni su se upoznali sa novim tehnologijama na polju navodnjavanja, vode i zaštite tla, izborom otpornih usjeva, plodnosti tla i održivim upravljanjem vodama za male i srednje usjeve.

Visočka firma "BIOS" je početkom augusta 2015. godine boravila na edukaciji o cjevnom navodnjavanju, koja je održana na Univerzitetu u Mississipiju (SAD). Prisutni su se upoznali sa novim tehnologijama na polju navodnjavanja, vode i zaštite tla, izborom otpornih usjeva, plodnosti tla i održivim upravljanjem vodama za male i srednje usjeve.

Predstavnik firme "BIOS" bio je Ermin Kadrić, koji je izrazio zadovoljstvo prisustvom na jednom ovakvom događaju. Također, učesnici su boravili na Alcorn Univerzitetu u Lormanu, gdje su priređena praktična predavanja na području cjevnog navodnjavanja. Učesnici su se upoznali sa programima iz oblasti poljoprivrede koje nudi Univerzitet u Mississipiju. Na istaživačkim farmama ovog Univerziteta pripređena su brojna predavanja u oblasti tla, poljoprivredne ekonomije i poljoprivrednog i biološkog injžinjeringa.

Ovo je još jedna od nizu međunarodnih edukacija na kojoj je boravila firma "BIOS", koja svakim danom obučava svoje kadrove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti