Upriličena završna svečanost projekta "Woman in progress"

17.09.2015. 13:37 / Izvor: Fena

Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH) Mostar, u partnerstvu s Asocijacijom poduzetnica ONE, organizirala je danas u Mostaru završnu ceremoniju projekta "Women in progress" tijekom koje su prezentirani projektni rezultati.

Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH) Mostar, u partnerstvu s Asocijacijom poduzetnica ONE, organizirala je danas u Mostaru završnu ceremoniju projekta "Women in progress" tijekom koje su prezentirani projektni rezultati.

"Cilj projekta "Woman i progress", ukupne vrijednosti 23.900 dolara, bio je doprinijeti jačanju ženskog poduzetništva radi stvaranja uvjeta za poboljšanje statusa žena i njihove pozicije u poslovnom okruženju u BiH",  izjavio je za Fenu projekt menadžer Admir Logo.

U sklopu projekta ženama, potencijalnim poduzetnicama pružene su razne vrste potpore od edukacije do izravne materijalne potpore za provedbu poslovnih ideja.

"Organizirali smo poslovne edukacije na koje se odazvao doista velik broj žena. Trodnevne radionice održane su u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, a teme su bile registriranje tvrtki, gospodarskih subjekata, financijska porezna politika, izrada poslovnih planova. Nakon toga, raspisan je javni poziv tijekom kojega su odabrane tri najbolje poslovne ideje koje su dobile novčane nagrade, ukupno 6.000 dolara, a koje će im omogućiti lakše pokretanje biznisa", kazao je Logo, zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

Od 29 prijavljenih projekata dodijeljeni su grantovi za tri projekta, a to su "Prodaja specijaliziranog virtualnog promotivnog prostora" (3000$), autorica Jasne Jurčić i Jelene Krešić, zatim projekt "Pčelarstvo" (2000$), autorice Aide Krupalije te projekt "Modni studio NICCA" (1000$), autorice Nives Ćorić.

Po riječima predsjednice Asocijacije poduzetnica ONE Aide Zubčević, odziv žena na radionice je bio dosta velik, a ideje su bile jako dobre i bilo je jako teško odlučiti koju odabrati.

"Suradnja na ovom projektu je bila odlična i nadam se kako će Veleposlanstvo SAD-a prepoznati interes i kapacitete ovih mladih žena i da ćemo s ovakvim projektima nastaviti i u budućnosti, a mi kao asocijacija i dalje smo spremne pomoći ženama svojim znanjem i iskustvom u što bržem razvoju njihovih biznisa", kazala je Zubčević.

Wahl–Tuco Lillian iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini istaknula je kako su projekti poput ovih važni, ne samo za lokalnu zajednicu, već i za sve ove koje su sudjelovale u ovom projektu, a koje će biti uzor drugim ženama, budućim poduzetnicama.

"Za ono što su postigle treba puno hrabrosti rada i vizija i ja im čestitam", kazala je Wahl-Tuco Lillian, napomenuvši kako su SAD predane promociji prava žena u BiH da sudjeluju u svim segmentima društvenog života.

Projekt "Woman in progress" financijski je podržalo Veleposlanstvo SAD u BiH putem Fonda za podršku osnaživanja žena. Projekt se proveo na teritoriju cijele BiH, a razdoblje provedbe bilo je 10 mjeseci. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti