Otvoren Sajam privrede Čelinac: Ove godine duplo veći broj izlagača

17.09.2015. 18:37 / Izvor: Akta.ba
Otvoren Sajam privrede Čelinac: Ove godine duplo veći broj izlagača
OTVORI GALERIJU

Četvrti sajam privrede, poljoprivrede i turizma koji je večeras svečano otvoren u Čelincu, ove godine je privukao oko 150 izlagača, te veliki broj posjetioca.

Četvrti regionalni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma koji je večeras svečano otvoren u Čelincu, ove godine je privukao oko 150 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske, te veliki broj posjetioca. 

Prilikom otvaranja sajma Nedjeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, čestitao je općinskoj Razvojnoj agenciji na organizaciji ovog događaja i naglasio da on predstavlja značajan doprinos razvoju privrede i promociji privrednih aktivnosti ove općine kao i regionalnoj saradnji.

Naglasio je da samo stabilna ekonomija daje osnovu za bolje socijalno i privredno okruženje te da kvaliteta života građana najviše zavisi od privrednog razvoja.

"Globalne promjene u svijetu, problemi u europskom političkom prostoru neće nam pomoći dok mi sami ne budemo upravljali efikasniej ekonomijom i razvojem. Naša zadatak je ukupan privredni razvoj. Moramo da provedemo reforme na razini RS i na taj način preuzmemeo odgovornost nad svojom sudbinom", kazao je Čubrilović.

Naveo je da je potrebno ostvarivanje bolje regionalne saradnje te da ona može biti poticaj svima u okruženju.

"Glavni prioritet treba nam biti realni sektor i novo zapošljavanje, te stvaranje novih vrijednosti'', naveo je on.

Načelnik Općine Čelinac Momčilo Zeljković je istaknuo da svake godine sve veći interes za sajmom što pokazuje i podatak da je broj izlagača za 50 posto veći u odnosu na prehodnu.Napomenuo je da općina koja je prošle godine bila pogođena poplavama ove godine oporavlja te da je broj zaposlenih veći za 2,3 posto.

Izrazio je nadu da će sajam pomoći u sklapanju novih poslova i povećanju zaposlenosti kao i proširenju poslovne saradnje.

Ambasador Republike Srbije u BiH Stanimir Vukičević kazao je da se nada da će ovaj regionalni sajam doprinjeti boljem povezivanju poslovnih subjekata, uspostavi bolje regionalne saradnje budući da su na sajmu osim kompanija iz BiH prisutne u kompanije i privredne komore iz Republike Srbije.

Organizator sajma je Razvojna agencija Općine Čelinac, a ovogodišnji partner sajma je Republika Srbija. 

Foto i tekst: akta.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti