Teknoxgroup BH modernu tehnologiju donosi na bh. tržište

05.11.2015. 15:12 / Izvor: Akta.ba

Teknoxgroup zvanični distributer opreme Caterpillar na teritoriji Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije predstavila je svoje proizvode na Sajmu Renexpo.

Teknoxgroup  zvanični distributer opreme Caterpillar na teritoriji Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije predstavila je svoje proizvode na Sajmu Renexpo.

Osim Caterpillara predstavljena je i oprema renomiranog austrijskog proizvođaka za recikažu i čistu energiju firme Komptech.

Mirza Sabljica, direktor Teknoxgroup BH za poslovni portal.Akta.ba kaže kako su svi ovi proizvodi nešto novo na našem tržištu, odnosno jedna moderna tehnologija koja je već usvojena u Srednjoj Evropi  i SAD-u.

"Mi smo na ovaj način pružili domaćem tržištu da vidi koje su prednosti nabavke ovakvih strojeva", pojasnio je Sabljica, napominjući kako su najprodavaniji proizvodi iz kompanije mašine za iskop zemlje za niskogradnju.

U ponudi Teknoxgroup su i rabljene radne mašine, a svaka od ponuđenih rabljenih mašina razvrstana je u adekvatnu kategoriju (od 1 do 5) s obzirom na stanje upotrebe, tako da se možete informisano odlučiti na kupovinu.Odjel Power Systems koji djeluje u sklopu poduzeća kupcima nudi drugi spektar mašina iz njihove ponude, i to:  brodske motore, električne agregate i industrijske motore.

Inače, kompanija u BiH djeluje od 1996. godine,a kako kaže Sabljica nije bilo jednostavno postaviti ciljeve i ostvariti rezultate. Danas osim Centra u Sarajevu Teknoxgroup BH ima poslovnu jedinicu u Laktašima i Lukavcu.

Naredne godine planiraju tim ojačati sa dva zaposlenika koji će raditi u poslovnim jedinicama kompanije. 

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti