Pripremaju se izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pripremaju se izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću

Imamo oko 60 inicijativa, koje se uglavnom odnose da Vlada ponudi rješenje za određena pitanja u ovoj oblasti, kazala je predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.

13.05.2016. 08:06 / Izvor: Fena

Federalno ministarstvo finansija priprema u vidu prijedloga izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću. "Imamo oko 60 inicijativa, koje se uglavnom odnose da Vlada ponudi rješenje za određena pitanja u ovoj oblasti", kazala je predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.  Smatra da u ovoj oblasti ima veoma puno problema. 

- Sve i ukoliko netko želi postići da se ugase ili zabrane sve igre na sreću, gdje moramo voditi računa o svim priređivačima igara na sreću, pojavit će se neko sivo ili crno tržište koje će priređivati igre na sreću. 

- Ovaj prijedlog je neprihvatljiv u predizborno vrijeme - neko sjedne napiše zakon - dodala je Bradara. 

Navodeći da tržište igara na sreću nije kvalitetno uređeno potredsjedavajući Doma naroda Jasenko Tufekčić kaže da prioritetno treba raditi na izradi prijedloga izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću.

- To treba pod hitno riješiti to jest na najbolji način urediti oblast igara na sreću - poručio je Tufekčić.

Zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Jelka Milićević ranije je istakla da je, između ostalog, predviđeno da se prema sjedištu poslovnica, preduzeća koja se bave priređivanjem igara na sreću, plaća porez na dohodak.

- Vlada radi na sveobuhvatnijim izmjenama, uz konsultacije više institucija. To može uticati da više prijedloga za izmjene tog zakona bude u proceduri - navela je Milićević.      

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti