Digitalna transformacija je neophodan preduslov za uspješno poslovanje

10.06.2016. 13:34 / Izvor: Akta.ba
Digitalna transformacija je neophodan preduslov za uspješno poslovanje

Comtrade Digital Services na Samitu ministara finansija i guvernera zemalja regiona u Bečićima.

Digitalna transformacija je neophodan preduslov za uspješno poslovanje finansijskih institucija i njihovo napredovanje na tržištu u današnje vrijeme, dok mobilno korisničko iskustvo ima ključni značaj za banke radi pružanja novih rješenja prilagođenih korisnicima, istakli su predstavnici Comtrade Digital Services, vodeće IT kompanije u regionu, na dvodnevnomregionalnom samitu ministara finansija i guvernera zemalja regiona održanom u Bečićima. Ovogodišnji samit, koji je organizovao beogradski nedeljnik NIN,  bio je posvećen finansijskoj stabilnosti regiona u promenjenim globalnim okolnostima.

"Kompanije u regionu moraju da obave digitalnu transformaciju ukoliko žele da uspješno posluju u današnje vrijeme. Stručnjaci Comtrade Digital Services sa preko 20 godina iskustva u razvoju digitalnih rešenja predstavljaju pouzdanog i kompetentnog partnera svima koji žele da uspješno prođu kroz proces digitalne transformacije", izavio je Haris Čečo, potpredsednik i generalni director Comtrade Digital Services za područje Fintech.

U okviru samita organizovani su panel ministara finansija o stabilizaciji javnih finansija bez žrtvovanja privrednog rasta, panel guvernera centralnih banaka o ključnim izazovima za monetarnu politiku u 2016. godini i panel direktora poreskih uprava regiona o reformi poreske uprave i borbi protiv sive ekonomije.

"Poreske uprave Bosne i Hercegovine moraju kontinurano provoditi reforme poreznog sistema u cilju povećanja efikasnosti procesa rada, smanjenja sive ekonomije i pružanju kvalitetnijih usluga poreskim obveznicima. Proces reforme podrazumjeva promjenu poslovnih procesa, unapređenje postojećih informacionih sistema, povezivanje sa informacionim sistemima drugih istntitucija i uvođenje novih elektronskih servisa", izjavio je Nedzad Kapidžić, Business Developer Manager Comtrade Digital Services za područje javnog sektora u Bosni i Herzegovini.

Comtrade je više od 15 godina partner u razvoju informacionih sistema poreskih uprava u regiji. Upravo to ogromno akumulirano znanje o poreskom zakonodavstvu čini našu kompaniju pouzdanim partnerom poreske uprave u  nastojanju da  modernizuju procesa rada, povećaju poresku disciplinu i naplatu javnih prihoda.

Comtrade Digital Services je globalna IT kompanija, lider u oblasti razvoja softverskih rješenja  i pionir na području rješenja za e-bankarstvo još od 1998. godine. CDS na području Fintecharazvija portfelj rješenja za finansijsku industriju koja je integrisana sa digitalnim bankarskim sistemom zemalja regiona, usklađena sa zakonskom regulativom i drugim regulatornim zahtjevima. Kompanija nudi strateško partnerstvo kompanijama u okviru moderne industrije finansija pružajući nova i inovativna rješenja u sektoru digitalne ekonomije i bankarstva. CDS nudi niz rješenja za razvoj softvera, integraciju sistema, usluge konsaltinga i implementacije kompanijama u bakarskom i finansijskom sektoru. CDS je uspešno obavila digitalizaciju Hypo banke.

Na samitu u Bečićima su učestvovali ministri finansija i predstavnici centralnih banaka Bosne i Hercegovine te entiteski ministri,Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Albanije i Makedonije, te direktori poreskih uprava, bankari, privrednici i finansijski stručnjaci iz regiona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti