Program povezivanja domaćih preduzeća sa privrednicima iz Austrije

05.11.2016. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Program povezivanja domaćih preduzeća sa privrednicima iz Austrije

Cilj obuke je da se učesnicima prenesu znanja koja će doprinijeti efikasnijem nastupu prema potencijalnim partnerima u Austriji.

U Inovacionom centu Banja Luka danas je održan Info dan o programu "Povezivanje domaćih preduzeća sa privrednicima iz Austrije".

Učesnici skupa su imali priliku da se informišu o sadržaju programa, načinu prijave i iskustvima kompanija koje su učestvovale u prthodnom ciklusu ovog programa.

Predstavništvo Republike Srpske u Austriji, zajedno sa partnerima: WIFI IKT Institut (odjeljenje Privredne komore Austrije) i Inovacionim centrom Banja Luka organizuje poslovne sastanke u Austriji, namijenjene rukovodstvima domaćih preduzeća koja su zainteresovana za uspostavljanje poslovne saradnje sa firmama iz Austrije (uvoz, izvoz, zastupništvo, zajedničko ulaganje, itd.).

Program je sačinjen iz dva dijela. Prvi dio sadrži obuke za domaće privrednike, za šta je zadužen WIFI institut.

Cilj obuke je da se učesnicima prenesu znanja koja će doprinijeti efikasnijem nastupu prema potencijalnim partnerima u Austriji.

Drugi dio programa su poslovni sastanci (B2B) u Austriji. Za učesnike koji uspješno prođu program obuke obezbijeđeno je poslovno putovanje u Austriju, Beč, gdje će imati sastanke sa austrijskim kompanijama koji su organizovani od  Privredne komore Republike Austrije.

Poslovno putovanje biće realizovano krajem januara 2017. godine i trajat će pet dana.

Učesnik iz prethodnog ciklusa Nebojša Bulatović (kompanija "Euridika" iz Banje Luke) izjavio je da je potrebna dobra priprema za definisanje potencijalnih partnera, te mu je program u tom smislu bio najkorisniji.

I Milenko Čekić (kompanija "Čekić" iz Gradiške ) u Austriji je uspostavio korisne kontakte i poznastva, a sada je u procesu sklapanja poslovanja sa dva nova partnera iz Austrije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti