Prijedorski ribnjak propada: Radnici bez plate, riba bez hrane

25.12.2016. 11:41 / Izvor: RTRS
Prijedorski ribnjak propada: Radnici bez plate, riba bez hrane

Ribe u ovom ribnjaku već duže vrijeme nemaju hranu, radnici rade bez plate, plaćenog prevoza i doprinosa.

Prijedorski ribnjak “Saničani”, čiji je većinski vlasnik prnjavorski biznismen Radojica Ratkovac, nalazi se u teškom stanju, javlja RTRS.

Ribe u ovom ribnjaku već duže vrijeme nemaju hranu, radnici rade bez plate, plaćenog prevoza i doprinosa.

Zbog dugovanja Poreska uprava blokirala je račune ribnjaka i pokrenuta je hipoteka. Radojica Ratkovac početkom mjeseca obećao je radnicima putem predstavnika sindikata isplatu pet zarađenih plata do 22.decembra.

Ništa drugo nisu ni očekivali radnici posrnulog prijedorskog ribnjaka “Saničani”. Priča o isplati pet zaostalih plata do 22. decembra ostala je pusto obećanje, kaže Dejan Krneta. “Na ruke” su dobili tek jednu zarađenu platu.

Upravnik ribnjaka “Saničani” Aleksandar Tomić, ne negira teško stanje. Tačno je kaže, da ribu ne hrane, tačno je da nema ni izlova, ali Tomić tvrdi da će većinski vlasnik ispuniti obećano.

Međutim, ono što radnici znaju je da bi zbog zapuštenog održavanja ribnjaka, mogli da popuste nasipi između ribnjaka i dovodnih kanala. Slična situacija, što dokumentuju fotografijama dogodila se u Prijedoru prije više od godinu dana, na sreću bez posljedica.

Ko će kome na kraju biti kriv, ali i dužan – pitanje je bez odgovora. Јedno je sigurno, prijedorski ribari ne vjeruju više pričama o “zlatnoj ribici”, jer su kako kažu shvatili da je ovaj ribnjak već odavno postao lov u mutnom!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti