Za tri projekta iz energetske efikasnosti sredstva iz Revolving fonda

27.12.2016. 12:21 / Izvor: Akta.ba
Za tri projekta iz energetske efikasnosti sredstva iz Revolving fonda

U sklopu LOT 1 sredstva je dobio AQUATERM Olovo za projekat zamjena sistema centralnog grijanja odnosno ugradnja toplotnih pumpi.

Na osnovu provedenog javnog konkursa za dodjelu sredstava iz Revolving fonda za finansiranje projekata energetske efikasnosti za 2016. godinu Fond za zaštitu okoliša je dodjelio sredstava iz za tri projekta za povećanje energijske efikasnosti.

U sklopu programa primjene mjera energijske efikasnosti u nestambenim (javnim) objektima sredstva su dodjeljena Banjsko-rekreativnom centru AQUATERM Olovo za projekat zamjena sistema centralnog grijanja odnosno ugradnja toplotnih pumpi u iznosu do 150.000,00 KM - sa periodom povrata sredstava od 54 mjeseca.

Sredstva u sklopu LOT 2, projekti primjene mjera energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije kao mjere energijske efikasnosti u nestambenim (privrednim) objektima, dodjeljena su kompaniji Suton d.o.o. Široki Brijeg za projekat: "Zamjena rasvjetnih tijela LED rasvjetom" u iznosu do 84.000,00 KM - sa periodom povrata sredstava od 84 mjeseca. Ova kompanija je dobila i sredstva u sklopu LOT 3, projekti energijske efikasnosti u industrijskim procesima, sredstva za projekat: "Investicija ugradnje utilizatora" u iznosu do 89.683,76 KM- sa periodom povrata sredstava od 84 mjeseca.

U odluci Fonda stoji da će se sa odabranim korisnicima Union banka zaključiti ugovore o kreditu, koji će odrediti iznos odobrenih sredstava, uslovi i način korištenja i otplate dodjeljenih sredstava, vremenski rokovi, način stavljanja na raspolaganje i kontrola odobrenih sredstava, te ostala međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti