Zamrznuta imovina Šariću i Bjeliću: Studentski hotel Emiran, stanovi, auta

14.01.2017. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Zamrznuta imovina Šariću i Bjeliću: Studentski hotel Emiran, stanovi, auta

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za zamrzavanje imovine optuženima Emiru Šariću i Hasibu Bjeliću.

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za zamrzavanje imovine optuženima Emiru Šariću i Hasibu Bjeliću, za koju postoji osnovana sumnja da je pribavljena počinjenjem krivičnih djela.

Dakle, optuženima Emiru Šariću i Hasibu Bjeliću produžene su prethodno određene mjere, a to je raspolaganje novcem kod više komercijalnih banaka i raspologanje udjelima u investicijskim fondovima u iznosu od blizu 2 miliona KM, navode iz Tužilaštva.

Istrovremeno, optuženom Emiru Šariću određena je privremena mjera zabrana otuđenja ili opterećenja više stanova, firmi "Studentski dom Emiran" i "Emiran" u sklopu koje je i hotel "Emiran" te veća površina zemljišta.

Optuženom Hasibu Bjeliću određena je privremena mjera zabrana otuđenja ili opterećenja više stanova, automobila marke BMW X6, firme "Umax Group" u sklopu koje je benzinska pumpa, stambena zgrada i zemljište.

Procjenjuje se da je ukupna vrijednost privremeno oduzete imovine veća od 11 miliona maraka. Upravljanje firmama u vlasništvu optuženih povjereno je Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom.

Podsjećamo, Šarić i Bjelić optuženi su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima porezna utaja i pranje novca. Optuženi su da su zastupajući kompanije "Special Security Vehicle Trading" iz Dubaija i kompaniju "Munster LTD" sa Sejšela, utajili porez u iznosu većem četiri 4 miliona maraka.

Počinjenjem ovih krivičnih djela terete se i da su oprali novac u iznosu većem od 20 miliona maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti