Branislav Vlačo novi direktor Krajina osiguranja

31.01.2017. 08:38 / Izvor: capital.ba
Branislav Vlačo novi direktor Krajina osiguranja

Prije imenovanja na ovu fukciju Vlačo je nekoliko godina bio direktor Filijale Raiffeisen banke u Bijeljini.

Agencija za osiguranje RS dala je saglasnost za imenovanje diplomiranog ekonomiste iz Bijeljine Branislava Vlače za novog direktora „Krajina osiguranja“, saznaje poslovni portal Capital.ba.

Agencija je saglasnost za njegovo imenovanje, na prijedlog Upravnog odbora „Krajina osiguranja“ u kojem i dalje većinu ima Naveen Aggarwal, dala krajem prošle sedmice.

Prije imenovanja na ovu fukciju Vlačo je nekoliko godina bio direktor Filijale Raiffeisen banke u Bijeljini. Prije toga je radio u Upravi kriminalističke policije MUP-a Sarajevo, u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS kao analitičar u upravi za analitiku, informisanje i AOP, kao i u bivšoj Republičkoj upravi javnih prihoda.

Agencija za osiguranje RS ukinula je 20. januara vanrednu upravu u „Krajina osiguranju“, nakon čega je ovo društvo i definitivno preuzeo stari Upravni odbor na čelu sa Naveenom Aggarwalom. „Krajina“ je bila pod vanrednom upravom šest mjeseci, od 20. jula prošle godine.

Agencija za osigurnje RS uvela je vanrednu upravu u ovo društvo zbog niza nezakonitosti koje su vlasnici iz Indije Naveen Aggarwal i Gupta Neete počinili nakon što su krajem 2015. godine, za 6,9 miliona KM kupili većinski paket akcija ovog društva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti