Unaprijediti konkurentnost domaće proizvodnje

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Unaprijediti konkurentnost domaće proizvodnje

Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu glavni fokus biti na unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje.

14.02.2017. 08:25 / Izvor: SRNA

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, direktor USAID-a za BiH Piter Dafi i direktor projekta "Farma II" Adrijan Nil konstatovali su danas u Banjaluci da je potreban još agilniji rad na unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivrede.

"Potreban je još agilniji rad na unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivrede ako se imaju u vidu posljedice koje će na poljoprivredni sektor ostaviti potpisivanje adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu glavni fokus biti na unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje.

Razgovarano je o glavnim ciljevima primjene projekta "Farma II" i saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

Projekat "Farma II" finansiraju USAID i Vlada Švedske, a riječ je o petogodišnjem programu razvoja poljoprivrede i poljoprivrednog preduzetništva, koji se zasniva na ostvarenjima iz prethodnih aktivnosti USAID-a i Vlade Švedske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti