Vrhunski kvalitet kroji se u Maglaju

21.02.2017. 12:07 / Izvor: Oslobođenje
Vrhunski kvalitet kroji se u Maglaju

Prema riječima direktora Senajida Husića, svi ciljevi koji su postavljeni na samom početku 2005. godine su do sada ispunjeni.

Jedna od vodećih firmi u općini Maglaj je konfekcijsko-modna kompanija Bontex. Sama riječ francuskog porijekla, koja u prijevodu znači dobar tekstil, upućuje nas na vrijednost koja se iz godine u godinu povećava. Prema riječima direktora Senajida Husića, svi ciljevi koji su postavljeni na samom početku 2005. godine su do sada ispunjeni.

ZDRAVA RADNA KLIMA

Kroji se sa vrhunskim kvalitetom, a tome dopinosi jako pozitivna atmosfera unutar same kompanije Bontex, koja godišnje proizvede oko 300 hiljada košulja (serijske i po narudžbi), 100 hiljada medicinske opreme, 40 hiljada jakni, te oko 80 hiljada ženskih bluza.

"Svaka firma se zasniva na osnovnom temelju, strukturi, humanom sistemu upravljanja i hijerarhiji poslovanja. Smatram da je ključ našeg uspjeha, kad kažem našeg, mislim i na sebe i svoje uposlenike, prvobitno dobra organizacija. Svako zna svoj posao i to radi s mnogo pažnje i ljubavi. To je ono što nas održava i onda kada se baš umorimo", istakao je Husić.

Stariji uposlenici maglajske firme rado se sjećaju svojih početaka. Prema njihovim riječima, bilo je mnogo naporno, nije bilo određeno radno vrijeme, ali su željeli da Bontex opstane i nisu odustajali. Jedna od uposlenica koja duži niz godina tu radi Sabina Mehinagić kaže da je velika prednost biti dio Bontexa, jer odlični uslovi za posao.

"Onikoji žele biti dio naše firme moraju znati da će dobiti sve, ali ako su spremni da timski rade, da se bore, trude i ne odustaju kada je najteže. Okruženje je lijepo, ugodno i pozitivno. Direktor zaista ide u korist uposlenika, poštuje naš rad i nama je to vrlo bitno. Ja sam zaista prezadovoljna", kazala je Mehinagić.

Direktor naglašava kako je prezadovoljan radnim osobljem, koje je pretežno mlado i zaista fleksibilno, te poručuje:

"Ja hoću sigurnu zaštitu za svoje radnike, da se oni osjećaju komfomo i da imaju ostvarena svoja prava. Tamo gdje je zdrava radna klimaa, tu mora bitiuspjeha."

BUDUĆNOST NA PRAGU

U ovom mjesecu svi dolaze sa svojim idejama, koje bi se mogle realizovati u skorijem periodu. S obzirom na to da je u Bontexu zastupljen poprilično mlad i ambiciozan kadar, mogu se pohvaliti i jako kreativnim ciljevima. Tako Bontex ima svoj dizajn muških i ženskihkošulja, koje svako može naručiti po svojoj želji i zamisli. Pažljivo žele izaći na tižište, jer im je cilj kupcima pokloniti standardno i kvalitetno, a uz to i vrlopovoljno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti