U Sarajevu predstavljen austrijski model poslovnog obrazovanja

23.02.2017. 13:20 / Izvor: Akta.ba
U Sarajevu predstavljen austrijski model poslovnog obrazovanja
OTVORI GALERIJU

U Centru za poslovnu edukaciju (CPE) u Sarajevu danas je predstavljen austrijski model obrazovanja za poslovne ljude "1st Business Certificate"

Danas je, na prezentaciji za kompanije, partnere i medije, u Centru za poslovnu edukaciju (CPE) u Sarajevu predstavljen austrijski model obrazovanja za poslovne ljude, 1st Business Certificate.  Ovaj model je specijaliziran da za klijente razvija i realizira koncepte obuka koji odgovaraju upravo njihovim potrebama. Fokus edukacija je optimiziranje efikasnosti poslovanja, ali i ličnog razvoja u svim aspektima. Model već dugi niz godina uspješno funkcioniše u Austriji, a sada je kulturološki i poslovno prilagođen bh. tržištu.

"1st Business Certificate je jedinstveni internacionalni, kompaktni i modularni program poslovne edukacije, koji je dizajniran kako za pojedince tako i uposlenike kompanija koji  žele da se dalje poslovno usavršavaju", rekao je na prezentaciji Peter Hasslacher, direktor Advantage Austria Sarajevo, i dodao: "Izuzetno nam je drago, da je ovaj program edukacije razvijen od strane austrijskih stručnjaka od sada, a preko Centra za poslovnu edukaciju, dostupan i u Bosni i Hercegovini."

Centar za poslovnu edukaciju je, od početka ove godine, jedini ovlašteni i ekskluzivni zastupnik austrijskog sistema poslovnog obrazovanja «1st Business Certificate» za BiH, koji u potpunosti podržava i s kojim surađuje Privredna komora Austrije.

Predstavnici 1st Business Certificate, Gerhard Amberger i Alexander Rosegger, su izrazili iznimno zadovoljstvo ovom saradnjom, naglašavajući da će ekspertiza lokalnih partnera biti od velike važnosti ne samo za tržište BiH, nego i u daljnjem razvoju modela u Austriji, Češkoj, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i zemljama Golfskog zaljeva.

"Zahvalni smo i za podršku Privredne komore Austrije, koja će osigurati i dodatno savjetovanje i finansijsku korist za naše cijenjene klijente. Bez zadrške vjerujemo da će ova uska suradnja ponuditi i nadograđenu podršku za kompanije i pojedince koji su se odlučili razvijati u poslovnoj stručnosti i socijalnim vještinama, povećavajući time i svoje izglede za uspjeh na tržištu rada", naglašavaju.

Preuzimanje franšize austrijskog modela edukacija za Centar za poslovnu edukaciju dolazi u odličnom trenutku, u godini u kojoj slavi 10 godina rada u Sarajevu i Tuzli, čime postaje jedan od najdugovječnijih edukacijskih centara u Bosni i Hercegovini. "U ovom periodu je 30 vrhunskih predavača i profesora obrazovalo je preko 7000 polaznika, a u prošloj godini smo uselili u nove prostorije u Tuzli i Sarajevu, sa najmodernije opremljenim učionicama", rekao je Dževad Duraković, direktor Centra.

"U ovoj godini našoj ponudi dodajemo i austrijski "1st Business Certificate" sistem poslovnih treninga, sa kojim ćemo ne samo podići efikasnost poslovanja domaćih firmi, nego dati dodatni doprinos za bolju zapošljivost u našoj zemlji", podvukao je Duraković na današnjem događanju.

Najave grupa iz različitih kompanija za module su, kako naglašavaju u CPE, stigle puno prije oficijelnog predstavljanja 1BC-a. Ovim je potvrđeno da je i kod nas dodatno, kontinuirano obrazovanje, naročito ono specijalizirano, postalo neminovan proces i nezaobilazan faktor koji pravi razliku između poslovanja i uspješnog poslovanja

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti