Izabran najbolji svjetski poduzetnik 2017, u izboru bila i bh. osoba godine

12.06.2017. 08:47 / Izvor: Poslovni dnevnik
Izabran najbolji svjetski poduzetnik 2017, u izboru bila i bh. osoba godine

Među poduzetnicima koji su se našli u konkurenciju za najboljeg na svijetu treću godinu za redom našao i hrvatski predstavnik.

Među poduzetnicima koji su se našli u konkurenciju za najboljeg na svijetu treću godinu za redom našao i hrvatski predstavnik.

Na ceremoniji održanoj sinoć u Monacu proglašen je ovogodišnji svjetski EY Poduzetnik godine. Kanađanin Murad Al-Katib, predsjednik Uprave tvrtke AGT Food and Ingredients Inc. osvojio je ovu prestižnu titulu u konkurenciji 59 poduzetnika iz 49 zemalja iz čitavog svijeta, koji su svoje mjesto u finalnom izboru osigurali nakon što su proglašeni nacionalnim pobjednicima.

Među poduzetnicima koji su se našli u konkurenciju za najboljeg na svijetu treću godinu za redom našao i hrvatski predstavnik. Marko Pipunić, rođen u okolici Modriče u Bosanskoj Posavini 1961. godine. Nakon završenog Poljoprivrednoga fakulteta pokreće privatni biznis. No, 1992. godine napušta svoj rodni kraj zbog ratnih okolnosti i odlazi u Hrvatsku. Skrasio se u Slavoniji. Sa suprugom Marijanom i troje djece živi u Osijeku, gradu u kojem je stekao fakultetsku diplomu.

Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito mjesto među svjetskom elitom izborio je pobijedivši na posljednjem hrvatskom izdanju ove globalne nagrade, koja je održana u ožujku a titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine izborio je u konkurenciji 32 domaća poduzetnika iz 28 tvrtki koji su se našli u ovogodišnjoj konkurenciji.

Pipunićeva Žito Grupa posluje 25 godina, trenutno zapošljava oko 1.500 djelatnika, a prošle je godine pokrenula projekt proizvodnje pršuta od slavonskih svinja, kao i trajnih salama i trajnih mesnih proizvoda, u što je ukupno uloženo oko 550 milijuna kuna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti