Crnadak i Alraisi razgovarali o učešću BiH na EXPO 2020 u Dubaiju

29.09.2017. 09:57 / Izvor: Akta.ba
Crnadak i Alraisi razgovarali o učešću BiH na EXPO 2020 u Dubaiju

Crnadak je uputio poziv ministru inostranih poslova UAE šeiku Abdulahu bin Zajed Al Nahjanu da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

inistar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je jučer u službenu posjetu nerezidentnog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH Sakera Nasera Alraisija.

Crnadak i Alraisi, koji u posjeti Bosni i Hercegovini predvodi delegaciju EXPO Dubai 2020,  razgovarali su o učešću BiH na EXPO 2020. koji će se održati u Dubaiju od 20. oktobra 2020. godine do 10. aprila 2021. godine.

Izrazili su uvjerenje da će učešće BiH na EXPO 2020. biti izuzetna prilika za unapređenje ekonomskih odnosa dviju zemalja, kao i za promociju privrednih potencijala  Bosne i Hercegovine.

Crnadak je naglasio da su odnosi dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja, te je istakao potrebu unapređenja ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Crnadak je takođe istakao potrebu za potpisivanjem sporazuma o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Savjeta ministara BiH i Vlade UAE i sporazuma o recipročnom priznavanju vozačkih dozvola.

Alraisi je rekao da su odnosi dviju zemalja prijateljski, te je izrazio uvjerenje da će pitanja koja se tiču bezviznog režima za građane BiH i priznavanja vozačkih dozvola BiH u UAE u narednom periodu biti rješena.

Istakao je i potrebu za povećanjem aktivnosti i kontakata između institucija dviju zemalja što bi doprinijelo povećanju ekonomske razmjene i unapređenju privrednih odnosa BiH i UAE.

Crnadak je uputio poziv ministru inostranih poslova UAE šeiku Abdulahu bin Zajed Al Nahjanu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MIP-a BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti