Otvorena besplatna škola programiranja u Istočnom Sarajevu

14.11.2017. 08:59 / Izvor: Akta.ba
Otvorena besplatna škola programiranja u Istočnom Sarajevu
OTVORI GALERIJU

Bit Alijansa je u petak, 10.11.2017. otvorila besplatnu školu programiranja "CoderDojo" na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Bit Alijansa je u petak, 10.11.2017. otvorila besplatnu školu programiranja "CoderDojo" na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu, koju će pohađati djeca uzrasta od 13 do 17 godina.
 
Škola programiranja će trajati do 16. decembra, a edukacije su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Cilj otvaranja ove škole je da pruži mogućnost učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. U narednom periodu  je planirano otvaranje ovakvih škola i u drugim gradovima širom BiH.
 
"Udruženje Bit Alijansa ima u planu i u narednom periodu organizirati iste ili slične projekte u brojnim gradovima širom BiH. Na ovaj način pokazuje svoju dugoročnu opredijeljenost za educiranje mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osnaživanje i unapređenje softverske industrije u Bosni i Hercegovini", rekao je izvršni direktor Bit Alijanse Armin Talić.
 
Škola "CoderDojo" se održava u saradnji sa studentima Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu po planu učenja koji definiše "CoderDojo" zajednica. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, a tokom 2015. godine više od 38.000 djece je pohađalo ”CoderDojo” škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti