Prva kataforeza u BiH: SurTec Eurosjaj otvorio 21. proizvodnu liniju

18.12.2017. 10:57 / Izvor: Dnevni Avaz
Prva kataforeza u BiH: SurTec Eurosjaj otvorio 21. proizvodnu liniju

Riječ je o planiranom projektu nove tehnologije koja je usmjerena u oblasti automobilske industrije.

Uspješna kompanija iz Konjica “SurTec-Eurosjaj” 21 godinu postojanja obilježila je otvaranjem nove proizvodne linije. Riječ je o planiranom projektu nove tehnologije koja je usmjerena u oblasti automobilske industrije.

"Kataforeza je linija koja je namijenjena autoin-dustriji i radi se o elektrohemijskom bojenju komada. Do sada je ova tehnologija bila nepoznata u našoj zemlji i samim tim daje jedan benefit nama kao firmi, ali i ostalim proizvođačima iz metalskog sektora, koji su, uglavnom, usmjereni ka autoindustriji. Za početak krećemo s jednom smjenom, a u pogonu će raditi žene. Već ih je 10 završilo obuku i bit će glavni kreatori prve smjene. U ovom pogonu će raditi 50 žena", istakao je direktor i vlasnik preduzeća Jasmin Badžak.

U proteklih 20 godina napravili su 20 različitih tehnologija, a 21. godišnjicu dočekali su s novom 21. tehnologijom kataroforeza. Ovaj kolektiv bavi se površinskom zaštitom, a radi za oblast auto i drugih industrija.

"Za novu liniju imamo potencijalne kupce širom BiH, a 21 godinu postojanja obilježili smo ovim projektom koji mnogo znači", naglasio je Badžak.

Trenutno je zaposleno 350 radnika, sa stalnom tendencijom novih zapošljavanja.

”SurTec-Eurosjaj" je 2016. godine proglašen i za firmu godine u BiH, a Jasmin Badžak za menadžera godine, te je ovo laskavo priznanje primio u Banskim dvorima u Banjoj Luci 15. decembra.

U proteklom periodu desetine milione maraka su izgubljene jer u BiH nije postojala kataforeza. Zato je ovaj iskorak i inicijativa uspješnog menadžera koju je pretvorio u konkretan projekt za svaku pohvalu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti