Koteks razvio novu liniju proizvoda "TACTICAL S"

04.07.2018. 12:55 / Izvor: Akta.ba
Koteks razvio novu liniju proizvoda 'TACTICAL S'

Novu liniju proizvoda TACTICAL S čine uniforme za vojsku, policiju i specijalne službe.

Koteks Production u saradnji sa partnerima iz Njemačke, Poljske, Slovenije i Hrvatske razvio je novu liniju proizvoda pod nazivom TACTICAL S. Radi se o uniformama za vojsku, policiju i specijalne službe.

Svi proizvodi iz linije TACTICAL S su certifikovani u renomiranim akreditovanim laboratorijama.

Hamza Hotić, direktor proizvodnje u Koteksu za poslovi portal Akta.ba je kazao kako su u zadnjih petnaestak  i više godina došli do velikih promjena u načinima i doktrini opremanja vojnih i specijalnih policijskih jedinica.

"Pažnja je posebno usmjerena na opremanje i zaštitu vojnika i policajaca od iznenadnih udara, zasjeda, eksplozivnih naprava, terorističkih akata, ali i na udobnost korisnika i njegovu zaštitu od klimatkih uslova, atmosferskih padavina te raznovrsnih mehaničkih trauma zadržavajući pri tome izuzetno visok stepen funkcionalnosti i ergonomičnosti", naglašava Hotić, pojašnjavajući  kako su kvalitetne uniforme i oprema i njihov izgled na neki način postali i stvar prestiža.

Kaže kako je na tržištu primjetno da neki proizvođači i ponuđači policijske i vojne uniforme kako bi pojeftinili proizvod koriste vještačke materijale, kao što je poliester, što sa njihovim nije slučaj, jer je sve potpuno prirodno.

"Uniforme u kojoj je preko 60  posto poliestera je izuzetno neudobna za nošenje tokom proljetnjih i ljetnih mjeseci, te je upravo iz ovog razloga Koteks Production u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerima počeo izradu nove linije proizvoda za policiju i vojsku", pojašnjava Hotić, dodajući kako je Koteks Production do sada sopstvenim razvojem i sa parnerima potpuno usvojio proizvodnju za preko 300 dijelova opreme za potrebe vojske i policije.

Ispunjavajući  zahtjeve i potrebne svojih partnera Koteks Production se potvrdio kao puzdan i povjerljiv partner vojnih, policijskih i privatnih agencija, organizacija i institucija.

Pored standardne opreme asortimana i ponude Koteksa obuhvata sve vrste civilnog, sportskog, lovačkog, te službenog naoružanja i municije, optičkih, laserskih i elektronskih sistema za nišanjenje i gađanje, balističke i zaštitne opreme, opreme za deminiranje i otklanjanje NUS-a, alpinističke i ronilačke opreme za specijalne agencije i institucije, sve vrste svjetiljki i reflektora kako za taktičke, tako i za službene i civilne namjene.

Koteksova oprema danas predstavlja standardnu opremu BH vojnih i policijskih snaga, ali i zemalja u regionu i Europi i svijetu. Proizvodnja se odvija u proizvodnjim pogonima u Tešnju, Visokom i Zavidovićima.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti