Mošćanica dobila novac za nabavku uređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata

28.07.2018. 09:22 / Izvor: Akta.ba
Mošćanica dobila novac za nabavku uređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata

Sredstva su dodijeljena putem javnog pozivam objavljenog na temelju odluke Vlade Federacije BiH u okviru Akcionog plana Strategije okoliša.

Ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Edita Đapo danas je sa direktorom Regionalne deponije Mošćanica - Zenica Emirom Zukićem potpisala ugovor o sufinansiranju u iznosu od 225.000,00 KM. Sredstva su dodijeljena putem javnog pozivam objavljenog na temelju odluke Vlade Federacije BiH u okviru Akcionog plana Strategije okoliša, a iz programa Podrška regionalnim centrima za upravljanje otpadom i regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sredstvima dodijeljenim od Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Regionalna deponija Mošćanica – Zenica sufinansirat će nabavku i instaliranje uređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata.

Ministrica Đapo je u razgovoru sa direktorom RD Mošćanica naglasila: „Podrška i unapređenje rada i funkcioniranja regionalnih deponija jedan od prioriteta Ministarstva okoliša i turizma. Naš cilj je da unaprijedimo sistem upravljanja otpadom te da relevantno zakonodavstvo i praksu zbrinjavanja otpada uskladimo sa legaslativom i standardima Evropske unije.“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti