Domaći stručnjaci na međunarodnoj konferenciji "Cjeloviti pristup okolišu"

17.09.2018. 12:29 / Izvor: Akta.ba
Domaći stručnjaci na međunarodnoj konferenciji 'Cjeloviti pristup okolišu'

Međunarodni stručnjak za okoliš Tomislav Grizelj iz Sarajeva održao je dvije vrlo interesantne, aktualne i zanimljive prezentacije.

U Sisku je 13 i 14.09.2018 goddine održana Međunarodna konferencija “Cjeloviti pristup okolišu“ u organizaciji  Sveučilišta Zagreb Metalurški fakultet, Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku i Udruge za promicanje cjelovitog pristupu okolišu u Domu Rafinerije nafte Sisak.

Međunarodni stručnjak za okoliš Tomislav Grizelj iz Sarajeva održao je dvije vrlo interesantne, aktualne i zanimljive prezentacije koje je uz recenziju odobrio Programski odbor Konferencije naslova, Otpad kao alternativna energija i Procijedni mulj - obnovljivi izvor energije.

"Naglasak predavača bili su benefiti koji se mogu dobiti iz otpada, a i ekološki korektne emisije polutanata u zaštiti prirode i okoliša, u koje su se interaktivno uključili učesnici konferencije sa interesantnim pitanjima na koja su dobili konkretne i korektne odgovore od autora radova", komentira mr. sc. Nives Jovičić sa Veleučilišta Velika Gorica. 

Autor je cinično komentirao i  “političku ekologiju“,  zatvori  “uništi“ gospodarske subjekte i nećete imati  ekoloških problema, sa osvrtom na presušeni (zatvoreni) UPOV Sisak, dodala je Jovičić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti