Cremico postrojenje za oporabu selektivnog energenta krenulo za EU

09.12.2020. 12:21 / Izvor: Akta.ba
Cremico postrojenje za oporabu selektivnog energenta krenulo za EU

GRIZELJ za svoja postrojenja daje dvostruko jamstvo kvaliteta: Sigurnost – pouzdanost i 60 mjeseci jamstveni rok.

Firma GRIZELJ je poslije svih tehnički zahtjevanih normi, sprovedenih testiranja i ispitivanja zadovoljila sigurnosne, ekološke, energetske i održive uvjete za isporuku postrojenja Cremico za kupca iz EU.

"Međunarodna špediterska firma organizirala je specijalni transport za prevoz postrojenja pod uvjetima koje nalaže međunarodni transportni uvjeti", kazali su za Akta.ba.

Podsjećamo, Cremico postrojenje namjenjeno za oporabu selektivnog čvrstog ili tečnog energenta iz hazardnog otpada u ekoenergiju uz dezodorizaciju, dekontaminaciju, detoksikaciju i dekarbonizaciju ta Low carbon i Low GHG.

Cremico je multidisciplinarno modularmo postrojenje rezvijeno u istraživačko razvojnom centru uz primjenu najnovijih procesnih tehnologija i tehnika kao i tehnologija osnovnog i pomoćnog materijala finalizirano u projektno konstrukcionom birou. Kapacitet Cremico 5.0 isporučenog postrojenja je 3 MWh i rad u kontinuitetu.

Cremico hibridno, turbo, modularne, skalabilne i kreativne procesne tehnologije i tehnike omogućavaju diverzifikaciju i nadogradnju ili zamjenu pojedinih modula radi osuvremenjivanja,  poboljšanja performansi i racionalizacije s ciljem zadovoljenja novih tehnoloških zahtijeva koje zahtijevaju nove direktive, norme i lokalno zakonodavstvo.

"Ovo postrojenje proizvodi se od nehrđajućih INOX (austenitnih) čelika W.Nr. 1.4841, W.Nr. 1. 4762 (Sicromal 12) koji se sa pomoćnim materijalom  koristi za izradu komore za sagorijevanje selektiranog energenta iz otpada koje su bez termobetona, šamota i opeke čime je radni vijek postrojenja 100000 sati bez remonta", pojasnili su.

Digitalna visoko softicirane  nova višestepena tehnologija sagorijevanja  (new multi-stage combustion  technology): Najsuvremenija orginal tehnologija upravlja oporabom i  opskrbom energentom – gorivom  i  zrakom  (15 °C, 390 °C i 540 °C), FI, PID regulatori i Lambda sistem LamTech tip OCL 04  sa dva nivoa  mjerenja i regulacije emisijom polutanata.

GRIZELJ za svoja postrojenja daje dvostruko jamstvo kvaliteta: Sigurnost – pouzdanost i 60 mjeseci jamstveni rok.

Firma u programu Cremico primjenjuje original napredne nove generacije procesne tehnologije u oblasti oporabe selektivnog energenta u ekoenergiju čime je ispred vremena u racionalizaciji i optimalizaciji, realizacije, ekoloških, energetski i ekonomskih aspekata, održivi razvoj i benefite, a sve za dobrobit čovječanstva, okoliša i prirode.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti