Profine BH d.o.o. obilježio 20 godišnjicu uspješnog poslovanja u BiH

24.09.2018. 07:35 / Izvor: Akta.ba
Profine BH d.o.o. obilježio 20 godišnjicu uspješnog poslovanja u BiH

Obilježavanje ovog značajnog jubileja je završeno druženjem preko 300 zvanica uz kulinarski i muzički program.

U četvrtak, 20.09.2018 g. Profine BH d.o.o. je obilježio 20 godišnjicu uspješnog poslovanja u BiH.

U sklopu kućnog sajma – profine BH i partneri, u krugu firme profine BH u Živinicama, održan je i stručni seminar za kupce sa fokusom na novine u proizvodnom asortimanu te podršku kupcima putem online servisa profine grupe. Pravo osvježenje za preko 200 učesnika seminara, je predstavljalo izlaganje Amira Vuka Zeca sa osvrtom na ulogu prozora i vrata u današnjoj arhitekturi.

Zahvalnice za uspješnu saradnju su dobili i prvi kupci profine BH, poslovni partneri te radnici i saradnici koji su sa profine-om BH od samih početaka oficijelnog poslovanja firme, sada već daleke 1998. godine.

Obilježavanje ovog značajnog jubileja je završeno druženjem preko 300 zvanica uz kulinarski i muzički program.

Profine BH je vodeći snabdjevač repromaterijalom za izradu PVC i PVC/Al prozora i vrata na tržištu BiH. Kao kćerka firma profine GmbH na tržištu BiH i Makedonije zastupa njemačke brandove TROCAL, KÖMMERLING i KBE, te posluje sa preko 170 ovlaštenih partnera, proizvođača prozora i vrata u BiH. 

Danas profine BH upošljava 75 radnika, sa prometom u 2017. godini od 44,5 miliona KM, te raspolaže sa ukupno 3.741 m2natkrivenog i sa 5.793 m2otvorenog skladišnog prostora, proizvodnom halom od 960 m2te administrativnim dijelom od 500 m2. S obzirom na stanje u branši na domaćem tržištu, procijena je da danas profine grupa sa brandovima TROCAL, KÖMMERLING i KBE, putem svojih ovlaštenih partnera, pokriva trećinu ukupnog BH tržišta u proizvodnji visokokvalitetnih PVC prozora i vrata.

2018. godinu profine BH završava sa projektom optimizacije skladišta, investicijom vrijednom 900.000 KM a koja se ogleda u nizu aktivnosti, od izgradnje novih 1268 m2 natkrivenog skladišno-distibutivnog prostora, kupovinom i uređenjem još 3.800m2 otvorenog skladišta, do automatizacije tehnoloških procesa prijema i otpreme robe putem bar koda, što je krajnji cilj uređenja i optimizacije skladišta, saopćeno je iz ove kompanije.

Ljudi. Strast. Profili. To je moto profine grupe a njihov cilj: Najbolji prozor na svijetu!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti