Business Initiative Directions - Kruna za kvalitet za sarajevski OrtoSar

26.11.2010. 09:46 / Izvor: eKapija.ba
Business Initiative Directions - Kruna za kvalitet za sarajevski OrtoSar

Sarajevska kompanija OrtoSar i ove je godine dobitnik najveće nagrade - KRUNA u kategoriji kvaliteta..

Naime, B.I.D. Business Initiative Directions je međunarodna organizacija koja dodjeljuje nagrade za kompanije i stručnjake iz 178 zemalja od 1986. Svjetski Kongres B.I.D.-a sastaje se u Parizu, Londonu, Genevi, Frankfurtu, Madridu i New Yorku tokom godine posljednjih deset mjeseci, na temelju jednog ili više pojmova: QC100 načela, klijentovo zadovoljstvo, Leadership, tehnologija, najbolje prakse, poslovne rezultate, ISO 9000 i TQM.

Svake godine, mediji emituju vijest o Konvenciji u korist dobitnika nagrada i kompanija koja se predstavljaju. B.I.D. organizira događanja u cijelom svijetu i objavljuje informaciju u novinama, knjigama, časopisima i televiziji na engleskom jeziku, španjolskom, francuskom, portugalskom i ruskom.

Fokus je na politici kompanije u području kvaliteta, nacionalnom i međunarodnom prometu, novim proizvodima, te finansijskim resursima u industriji i sektoru usluga. B.I.D. rangira klijente u rasponu od velikih korporacija do kompanija na lokalnom tržištu, pojašnjavaju iz Ortosara za eKapija.ba.

Uz proces glasanja koje se provodi s posebnim susretima sa poslovnim liderima, putem pošte i on line makro anketa, B.I.D. prikuplja informacije kroz konsultacije medija, konzultantskh kompanija, agencije za reklamiranje, sajmova i izložbi, privrednih komora, veleposlanstava i anketa, koje potom analizira WQC Award Odbor za izbor, što čini konačnu odluku za odabir godišnjih nagrada.

Međunarodna Ceremonija za KVALITET (International Quality Crown simbol) koja će održati 29. novembra 2010. godine u hotelu the Gouman Tower u Londonu, predstavlja trenutak javnih priznanja i uspjeha za OrtoSar d.o.o. Sarajevo za 2010. Na ovoj ceremoniji učešće će uzeti 64 zemlje.

Nagrada za 2010. godinu prepoznaje i potiče doprinos kompaniji i organizaciji na kvalitetu, kontinuiranom poboljšanju zadovoljstva kupaca kao i poboljšanju odnosa sa zaposlenicima, dobavljačima i svih onih koji su povezani s kompanijom.

Za svoje aktivnosti i istaknuti rad OrtoSar je nagrađen brojnim domaćim i inostranim nagradama kao što su:

  • Zlatna Zvijezda za kvalitet, menadžment i inovacije - Geneva 2005
  • Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva za 2006
  • Platinasti Tulipan za kvalitet, menadžment i inovacije - Paris 2006
  • Stogodišna Dijamantska nagrada "ERA" za kvalitet, menadžment i inovacije - Genev
  • Dijamantni tulipan za kvalitet – Paris 2009
  • Kristalni dijamant za tehnički doprinos medicini – Paris 2009

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti