Certifikat ISO 9001:2008 dodijeljen Gerontološkom centru Sarajevo

27.05.2009. 09:56 / Izvor: eKapija.ba
Certifikat ISO 9001:2008 dodijeljen Gerontološkom centru Sarajevo

Kantonalnoj javnoj ustanovi Gerontološki centar Sarajevo 26.05.2009. godine je uručen certifikat ISO 9001:9008 za upravljanje kvalitetom. TÜVadria je na edukaciji, primjeni i uspostavljanju ovoga standarda radila više od godinu dana. Sa ovim certifikatom Gerontološki centar Sarajevo postao je jedina socijalna ustanova u Federaciji BiH koja je u cijelosti provela sve neophodne mjere i tako zaslužila ovu verifikaciju.

U Gerontološkom centru Sarajevo danas je upriličena svečanost dodjele certifikata ISO 9001: 2008 ovoj važnoj ustanovi socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo. Naša najuspješnija certifikacijska kuća TÜVadria d.o.o. Sarajevo provela je ukupan proces certificiranja, od edukacije, konsultacija do audita koji je trajao duže od godinu dana. Menadžment i uposlenici Gerontološkog centra pokazali su veliko zalaganje i profesionalan odnos prema cjelokupnom toku primjene ovog visokog standarda kvaliteta i tako postali jedina socijalna ustanova u Federaciji BiH kojoj je dodijeljen certifikat ISO 9001:2008.

Pored direktora Gerontološkog centra Zijada Memiševića i direktora TÜVadrije Muamera Peljte, svečanoj dodjeli prisustvovala je i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjegliceKantona Sarajevo Emina Dubravić.

"Ovaj certifikat je naša buduća obaveza koja će se godišnje provjeravati da ono što smo postigli u narednom periodu ne smije ni u kom slučaju biti ispod tog nivoa kvaliteta. Za ovu godinu dana koliko je trajala obuka, mislim da smo pokazali da smo zavrijedili ovaj certifikat što je naravno za nas velika radost", kazao je direktor centra Zijad Memišević.

Muamer Peljto, direktor TÜVadrije je čestitao menadžmentu, svim uposlenicima i štićenicima centra na ovom uspjehu.

"Ovo što danas vidimo je samo jedan finalni čin iza kojega stoji mukotrpan i dugotrajan proces. Ovaj centar je odlučio da napravi iskorak kako bi svojim klijentima priskrbio još kvalitetniju uslugu jer ovaj standard 9001:2008 predstavlja orijentiranost prema kvalitetu na opće zadovoljstvo kupaca, klijenata, štićenika", istakao je Muamer Peljto.

Predstavnicima menadžmenta Gerontološkog centra obratila se i ministrica Dubravić koja je izrazila zadovoljstvo ovim pomacima u uspostavljanju najboljih standarda kvalitete, naglasivši važnost stalne provjere sistema kvaliteta kako certifikat ne bi bio izgubljen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti