Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ericsson Nikola Tesla proširuje 3G mrežu BH Telecoma

30.07.2014. 14:48 / Izvor: eKapija.ba

Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle potpisali su 30. jula u Sarajevu ugovor vezan uz proširenje postojeće 3G radio pristupne mreže na području FBiH za 2014.godinu. Ugovor je vrijedan preko 7 miliona KM, a uključuje isporuku najsavremenije Ericssonove 3G opreme uz prateće usluge.

Realizacija ovog ugovora obogatit će BH Mobile mrežu sa 120 novih baznih stanica što će korisnicima BH Telecoma pružiti još bolju i kvalitetniju uslugu, te će postaviti temelje za uvođenje novih i naprednijih usluga.

"Jako mi je drago da je ovaj posao dobio naš dugogodišnji partner Ericsson Nikola Tesla na javnom i otvorenom međunarodnom postupku i u konkurenciji drugih velikih svjetskih isporučitelja u području telekomunikacija. I dosada je Ericsson Nikola Tesla radio na izgradnji naše mreže i jako dobro poznaje njene mogućnosti te očekujem da će i ovaj ugovor ispuniti na vrijeme i na zadovoljstvo nas u BH Telcomu i zadovoljstvo  naših korisnika", izjavio je Nedžad Rešidbegović

"Sretna sam da je i ovom prilikom prepoznata konkurentnost i kvaliteta naših proizvoda i usluga. Vjerujem da je dosadašnja kvalitetna saradnja sa BH Telecomom dobar razlog za budućnost te da ćemo ovom telekomunikacijskom lideru i u budućnosti isporučivati rješenja prilagođena njihovim potrebama te omogućavati najsavremenije komunikacijske usluge korisnicima BH Mobile mreže", istaknula je Gordana Kovačević.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora, generalni direktor BH Telecoma sa članovima Uprave upriličio je obilazak nove poslovne zgrade sa gostima iz Ericssona.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti