Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

EU spremna pomoći BiH u nabavci medicinske opreme

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktuelim političkim i ekonomskim temama.

19.03.2020. 13:02 / Izvor: Akta.ba

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johan Sattler. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u BiH i regionu izazvanom pojavom virusa korona.

Predsjedavajući Tegeltija je istakao da su nadležne institucije u BiH reagovale blagovremeno i preduzele neophodne aktivnosti koje za cilj imaju eliminaciju posljedica koje izaziva virus korona.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u BiH Sattler pozvao sve zemlje članice EU da pokažu više solidarnosti prema zemljama zapadnog Balkana koje se takođe suočavaju za velikim izazovima u vezi sa pojavom virusa korona, a koje pokazuju nesumnjivo opredjeljenje ka evropskim integracijama.

Ovom prilikom šef Delegacije EU u BiH je iskazao spremnost za pomoć EU u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH, te istakao da će Evropska unija pripremiti poseban program podrške privredi BiH i zemljama zapadnog Balkana, nakon okončanja krize izazvane pojavom virusa korona. 

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktuelim političkim i ekonomskim temama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti